"Sanki büyüyemeyeceğini biliyordu" - - Son Dakika
Güncel

"Sanki büyüyemeyeceğini biliyordu" -

"Sanki büyüyemeyeceğini biliyordu" -

Yılmaz Aktaş, Kırklareli'de, okula gitmek üzere evinden ayrılan ve üç gün sonra ölü bulunan 10 yaşındaki oğlunu ve hayallerini anlattı.

19.03.2014 12:36

Yılmaz Aktaş, Kırklareli'de, okula gitmek üzere evinden ayrılan ve üç gün sonra ölü bulunan 10 yaşındaki oğlunu ve hayallerini anlattı.

Karacaibrahim Mahallesi'ndeki evinde taziyeleri kabul eden baba Aktaş, gazetecilerin soruları üzerine, oğlu Halil İbrahim'in çok hareketli ve aktif bir çocuk olduğunu söyledi.

Oğlunda büyük bir hayvan sevgisi olduğunu belirten Aktaş, "Bir yerde yaşlı veya yaralı bir kuş bulur hemen eve getirir besler, büyütür, kuş iyileşince doğaya salardı ama üzülü. Hayvanlara yiyecek vermeyi çok severdi. Kimi zaman kendisi sokak köpeklerine yemek verirdi, kimi zaman da beni zorlardı. Beraber sokak köpeklerine yemek verirdik" dedi.

Aktaş, hiçbir anne ve babanın yaşadıkları gibi bir acı yaşamamasını temenni ettiğini ifade etti. Oğlunu, "dünya dolusu bir çocuk" olarak niteleyen Aktaş, şunları anlattı:

"Her akşam eve geldiğimde kapıyı açarken, anahtar sesinden benim geldiğimi anlar, koşarak gelir kucaklardı. Ben bunu arkadaşlarıma anlattığımda 'Keşke bizim de böyle bir çocuğumuz olsaydı' derlerdi. Allah hiçbir anaya, babaya evlat acısı yaşatmasın. Çocuğum futbolcu olmak istiyordu ancak benim gözlemlerin, sanki bu çocuk büyüyemeyeceğini biliyor gibi hareket ediyordu. Benim çocuğum sanki hep çocuk kalmayı yeğler gibi davranışlar içerisindeydi. Ben bunları şimdi idrak ediyorum."

- "Acı haberi İstanbul'da aldım"

Aktaş, çocuğunun bulunması için bir televizyon programına katılmak üzere İstanbul'a gittiğinde acı haberi aldığını ve çok ızdırap çektiğini söyledi.

Çocuğunun öldüğünü en son kendisinin öğrendiğini belirten Aktaş, "Aşkı yaşayan anlarmış ya, bu acıyı da yaşayan kişi bilir. Çocuğum gittiğinde 'Benim bu dünyada ne işim var' gibi bir algı oluşuyor. Bu acıları yaşadım" dedi.

Aktaş, adalete ve yargıya güvendiğini vurguladı. Oğlunun katiliyle ilgili olarak çok fazla konuşmak istemediğini dile getiren Aktaş, "Katilin 51 yaşında olduğunu öğrendim. Alacağı ceza ile cezaevinden çıkamacağını düşünüyorum. Bununda ona ders olmasını istiyorum. Yüce adalet tarafından verilecek kararla, ömür boyu cezaevinden çıkmayacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin evlerine gelerek taziye ziyaretinde bulunmasının kendilerini çok mutlu ettiğini dile getiren Aktaş, "Cenazedeki aşırı kalabalık da, çocuğumuzun, yavrumuzun acısını unutturacak seviyeye geldi. Pek çok Kırklarelili arkadaşımızın da 'Biz böyle bir cenaze kalabalığı görmedik' ifadeleri acımızı azalttı" ifadelerini kullandı.

- Olay

Ortaokul 4. sınıf öğrencisi Halil İbrahim Aktaş'tan okula gitmek için evden çıktıktan sonra bir daha haber alınamamıştı. Olayı soruşturan polis, aynı mahallede oturan Y.T'yi gözaltına almış, şüpheli çocuğu öldürdüğünü itiraf etmişti. Aktaş'ın cesedi, zanlının ifadesi doğrultusunda, şehir mezarlığı yakınında bulunmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Sanki büyüyemeyeceğini biliyordu' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement