Sanık Yakınları Baygınlık Geçirdi - Son Dakika
Güncel

Sanık Yakınları Baygınlık Geçirdi

Sanık Yakınları Baygınlık Geçirdi

Balyoz davasından ağır cezalar çıkınca sanık yakınları baygınlık geçirdi. Çetin Doğan'ın eşi göz yaşlarına boğuldu.

21.09.2012 17:54  Güncelleme: 23:59

Balyoz davasında kararların açıklamasının ardından sanık yakınları baygınlık geçirdi. Fenalaşan sanık yakınlarına adliye bahçesinde bulunan ambulanslarla müdahale edildi. Mahkeme salonu önünde toplanan sanık yakınları ise arbede yaşanmasına sebep oldu.

ÇETİN DOĞAN'IN EŞİ GÖZ YAŞLARINA BOĞULDU

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen, 250'si tutuklu 365 sanığın yargılandığı Balyoz davasında karar açıklandı.

Mahkeme heyeti; Özden Örnek, Çetin Doğan ve İbrahim Fırtına için ağırlaştırılmış müebbet cezası verdi. Ardından ceza, eksik teşebbüsten dolayı 20 yıla indirildi. Açıklanan kararın ardından Çetin Doğan'ın eşi göz yaşlarına boğuldu.

ÇETİN DOĞAN'IN KIZI: HİÇ ŞAŞIRTICI DEĞİL

"Hiç şaşırtıcı değil. O mahkeme salonunda yargılama olmadı. Satır satır okudum bütün tutanakları. Mahkeme, bilirkişi atamayı reddetti. Delilleri bile sanıklara çok geç verdi. Gerçek bir yargılama olmadığını biliyorduk. Hiç önemli değil verilen ceza. Buradaki sanıkların tek bir dakika bile ceza almaları hukuki değil. Ben fark gözetmiyorum. Balyoz belgelerinin kayıtlı olduğu CD'nin sahte olduğu uluslararası kurumlardan gelen bilirkişilerce saptandı.

ÇETİN DOĞAN'IN AVUKATI: "KARA BİR LEKE"

Çetin Doğan'ın avukatı Celal Ülgen, karar sonrası şunları söyledi:

"Bu karar, hukuki düzlemde verilmiş bir karar değildir, kabul etmiyorum. Savunmalar reddedildi. Avukatların dijital verilerle olan isteği reddedildi. Bu tür bir karar verileceğinin ishası daha önceden yapıldı ve biz bu kararın bu şekilde verileceğini çok önceden biliyorduk. Ortada bağımsız bir mahkeme ve yargı yoktur. Bugünü, Türk yargı tarihinde kara bir gün ve kara bir leke olarak görüyorum. Nasıl bu işin altından kalkılacağını bilemiyorum. Burada yaşadığımız şeylerin aynısı Yargıtay'da da olacaktır. Hakim ve savcılar bağımsız değil. Atamalar siyasi iktidarın elinde"

Kaynak: Diğer

Son Dakika Güncel Sanık Yakınları Baygınlık Geçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement