Sanat Her Zaman Bizim İdealimiz Oldu - Son Dakika
Güncel

Sanat Her Zaman Bizim İdealimiz Oldu

Sanat Her Zaman Bizim İdealimiz Oldu

Etnomüzikolog Prof. Robert Garfies Ve Tanburi Necdet Yaşar Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Öğrencileriyle Bir Araya Geldi.

06.10.2010 15:27  Güncelleme: 15:28

Türk Müziğini sevdiğini söyleyen Etnomüzikolog Prof. Robert Garfies, "Size Türk Müziği hakkında bilgi vermek için gelen bir yabancı değilim. Çok ülkede yaşadım ve ülkelerin müzikleriyle ilgilendim. Genel olarak müzik dünyası hakkında bilgi birikimim var. Bugün çok mutluyum çünkü bugün Necdet Yaşar'ın Onur Günü. Bu programa katılmaktan onur duyuyorum" diye konuştu.

Garfies, "Çoğunuz Necdet Yaşar'a aşinadır. Bence bu ismi sadece müzik öğrencileri değil, herkes bilmelidir. Bence Necdet Yaşar ismi Türkiye'de herkesin gurur duyacağı bir isim.

Yıllar önce üniversitede öğretim üyesiyken Arap müziği ve İran müziği hakkında bir şeyler biliyorduk ama Türk Müziği hakkında o yıllarda bir bilgimiz yoktu. Türkiye'de yaşayan Türk olan Türk Müziği hakkında bize bilgi verebilecek bir profesör var mı diye sormuştum. Bize de Necdet Yaşar ismi önerilmişti.

Daha sonra Necdet Yaşar çok cesur bir şekilde Amerika'ya gelmişti" ifadesinde bulundu.

Öğrencilerle bir araya gelmekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Tanburi Necdet Yaşar, "Ben Türk Musikisinde efsane sazende Tanburi Cemil Bey'in vesilesiyle tanbura heves ettim. Nizip'te doğdum, Antep'te büyüdüm. Aile büyüğümüz Antep Harbine katkıda bulundular.

Bizim gençlik yıllarımızda burada henüz böyle şeylere yönelme imkânımız yoktu. Ben lisedeyken bağlama çaldım. Üniversitede okurken tanbura heveslendim. Sadece rüya aleminde yaşadık. Hep sanatı düşündük. Para, pul, menfaat bizim için hiçbir zaman önemli olmadı. Hiçbir şeyin zaafında kalmadık" şeklinde konuştu.

Yaşar, "Bugün elde ettiğimiz itibar sadece çok iyi sazımızı, tanburumuzu çalmamızın yanı sıra prensiplerimizi, davranış biçimlerimizi de kattığımız için bu bizim lehimize olan bir şey oldu. Siz gençlere de böyle olmanızı tavsiye ederim. Sanat her zaman bizim idealimiz oldu. Burada gençlerle ve böylesine değerli üstatlarla, benim için düzenlenen bu onur gününde sevgili dostlarımla bir arada olmak mutluluk verici " ifadesinde bulundu.

Tanburi Necdet Yaşar'ın Türk Müziğine çok büyük katkılar verdiğini ifade eden Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ruhi Ersoy, "Tanburi Necdet Yaşar'ın bu topraklarda yetişmiş olması çok güzel. Burada onur gecesini kabullerinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. Bu onur gününün, onur konuğu olarak Amerika'dan buraya gelen Prof. Robert Garfies, birtakım çalışmaları Tanburi Necdet Yaşar ile birlikte yapmışlardır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sanat Her Zaman Bizim İdealimiz Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement