Şan'ın 'Yol'culuğu Çinide Hayat Buldu - Son Dakika
Güncel

Şan'ın 'Yol'culuğu Çinide Hayat Buldu

Şan\'ın \'Yol\'culuğu Çinide Hayat Buldu

Şan, kendi içsel yolculuğunu anlattığı 'Yol' adlı ilk kişisel sergisini Bursa'da izlenime açarak, memleketine duyduğu vefayı da gözler önüne serdi.

04.12.2012 12:52

Çini sanatçısı Fatma Şan'ın 'Yol' adlı ilk kişisel sergisi, Bursa'da sanatın gelişmesi hedefiyle her zaman sanatçıların destekçisi olan Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Tayyare Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu. Cemal Nadir Güler sanat galerisinde açılışı yapılan sergi, Bursalı sanatçı Şan'ın el emeği göz nuru eserlerini gözler önüne serdi.

Çalışmalarını 8 yıldır İstanbul'daki atölyesinde sürdürdüğünü anlatan Şan, 15 Aralık Cumartesi gününe kadar izlenebilecek olan sergisinde, manevi yolculuğunun hikayesini anlattığını söyledi. Yaklaşık 3 yıllık çalışmasının ürünü olan eserlerinde 'İncir', 'Nilüfer Çiçeği', 'Ejder', 'Anka' ve 'Ters Lale' gibi figür ve unsurları özel formlarda, siyah ve mavi üzerine kurgulayan sanatçı, sergisini Türk çini sanatının büyük ustası Faik Kırımlı'nın hatırasına ithaf ettiğini belirtti.

Şan'ın sergisinin açılışını, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe adına Muhsin Özlükurt yaptı. Şan, eserlerinin özelliklerini detaylarıyla anlattığı sergisinin açılışına destek olan Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Bursalı sanatseverler, özel eserleri ilgiyle inceleyip başarılı çalışmalarından dolayı Şan'ı tebrik etti.

Fatma Şan'ın 'Yol', 'Hâl' ve 'Seyir' adlı üçlemenin ilk serisi olan sergide, tabak ve panolardan oluşan 18 eser beğeniye sunuluyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şan'ın 'Yol'culuğu Çinide Hayat Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement