Samsun'da 51 Kilo 679 Gram Eroin Ele Geçirildi - Son Dakika
Güncel

Samsun'da 51 Kilo 679 Gram Eroin Ele Geçirildi

Samsun\'da 51 Kilo 679 Gram Eroin Ele Geçirildi

Samsun'da yol kontrolleri yaparken şüpheli bir minibüste "Ece" adlı narkotik dedektif köpeğiyle arama yapan polis, Van'dan İstanbul'a götürülen 51 kilo 679 gram eroin ele geçirdi.

09.05.2013 15:38

Samsun'da yol kontrolleri yaparken şüpheli bir minibüste "Ece" adlı narkotik dedektif köpeğiyle arama yapan polis, Van'dan İstanbul'a götürülen 51 kilo 679 gram eroin ele geçirdi. Olayla ilgili araç sürücüsü gözaltına alındı.

Olay, Tekkeköy ilçesinin Selyeri mevkii Samsun- Ordu Karayolu üzerinde dün gece saat 03.20 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yol kontrolleri yaptıkları bir sırada şüphe üzerine Feridun Y.(40) idaresindeki 34 DFE 78 plakalı minibüste arama yaptı. Ece adlı narkotik dedektör köpeği ile yapılan aramada aracın ön torpidosuna köpek tepki verdi. Torpidonun sökülerek yapılan aramada zulalanmış 100 paket içinde 51 kilo 679 gram eroin ele geçti. Olayla ilgili araç sürücüsü Feridun Y., gözaltına alındı. Eroinin, Van'dan İstanbul'a götürülmek istendiği öğrenildi. Feridun Y., polise ifade vermeyerek susma hakkını kullandığı kaydedildi. Gözaltına alınan araç sürücüsünün hiç bir suçtan daha önce sabıkasının bulunmaması dikkat çekti. Sürücünün üzerinden geçeceği polis tarafından arama yapılmayan güvenlik olduğu işaretlenen yerlerin çizelgesi bulundu. Polisteki sorgusu tamamlanan Feridun Y., bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne giderek operasyon hakkında Samsun Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli'den bilgi aldı. Eroinleri inceleyerek narkotik köpeği Ece'yi sevip "İşte patron bu" diyen Vali Aksoy, Karadeniz'den uyuşturucu sevkiyatı yapmak isteyenlere de yaptığı açıklamada gözdağı verdi. Vali Hüseyin Aksoy, "Piyasa değeri 1 milyon 250 bin euro olan önemli bir eroin maddesi ele geçmiştir. Samsun bölgesinin, Samsun ilinin bu tür uyuşturucu trafiğinden güzergah olarak kullanılmasına müsaade edilmeyecektir. 2013 yılında 300 kiloyu aşan oranda sadece Samsun'da eroin maddesi Emniyet Müdürlüğü personeli tarafından ele geçirilmiştir. Bu anlamda eğer niyetleri olanlar varsa, bölgemizde bu konuda büyük bir hassasiyet söz konusudur. Güvenlik birimlerimiz bu boyutuyla üzerinde büyük bir ciddiyetle durmaktadır. Bu tür yasa dışı insanların, sağlığını etkileyecek kaçakçılıkla mücadelede her türlü imkanlar sonuna kadar kullanılacaktır" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Samsun'da 51 Kilo 679 Gram Eroin Ele Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement