Samsun - Chp Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç: Ohal Terörü Kışkırtır - Son Dakika
Güncel

Samsun - Chp Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç: Ohal Terörü Kışkırtır

Samsun - Chp Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç: Ohal Terörü Kışkırtır

Samsun'da Partisinin İl Başkanlığı Devir Teslim Törenine Katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, MHP'nin Ohal Önerisininin Terörü Kışkırtacağını Söyleyerek, "olağanüstü Hal Teklifi Terörü Belli Açılardan Kışkırtacak, Daha Sonra Büyüyerek Karşımıza Getirecek Bir Uygulama Olarak Görünüyor. Türkiye Daha Önceki Uygulamalarda Bunun Sonuçlarını Gördü" Diye Konuştu.

29.06.2010 19:31

SAMSUN'da partisinin il başkanlığı devir teslim törenine katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, MHP'nin OHAL önerisininin terörü kışkırtacağını söyleyerek, "Olağanüstü hal teklifi terörü belli açılardan kışkırtacak, daha sonra büyüyerek karşımıza getirecek bir uygulama olarak görünüyor. Türkiye daha önceki uygulamalarda bunun sonuçlarını gördü" diye konuştu.

CHP Samsun İl Başkanlığı görevinden yaklaşık 20 gün önce istifa eden Yılmaz Türkoğlu'nun yerine yeni il Başkanı olarak CHP Genel Merkezi tarafından atanan Hüseyin Değerli için yapılan devir teslim törenine Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Haluk Koç ile Milletvekili Suat Binici ve çok sayıda partili katıldı. Törenin ardından gündemdeki konuları değerlendiren Koç, demokratik açılım projesini hiç kimsenin anlamadığı söyledi. Son günlerde artan terör olaylarını da değinen Haluk Koç, "Habur'daki görüntülerle başlayıp daha sonrasında terörün şiddetlenmesiyle devam eden bir süreci hep beraber yaşadık. CHP'nin kırmızı çizgileri bellidir. Türkiye'nin birliğini bütünlüğünü anayasa temelinde bozacak, anayasa temelinde çift millet, çift resmi dil talebini gündeme getirecek bütün önerilere karşı olduğumuzu ifade ettik. Ama bunun dışında bireysel temelde tüm kişi hak ve özgürlüklerinin yanında olduğumuzu da söylüyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun üç hafta içerisinde 11 il ve 34 ilçeyi ziyaret ettiğini bu iller arasında Adıyaman ve Gaziantep'in de bulunduğunu belirten Koç, " Gediktepe'ye gitme konusu kesinleşti mi bilmiyorum. Gediktepe'ye de gidecek, Diyarbakır'a da gidecek. Hakkari'ye de gidecek. CHP orada Türkiye'nin birliğinden bütünlüğünden yana olan, teröre karşı çıkan, birlikte yaşama iradesini ortaya çıkaran ve kendi yoksulluklarının, eşitsizliklerinin giderilmesini sosyal demokraside gören Kürt kökenli yurttaşlarımızla da kucaklaşacaktır" diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) OHAL önerisini de değerlendiren Koç, "Olağanüstü hal teklifi terörü belli açılardan kışkırtacak daha sonra büyüyerek karşımıza getirecek bir uygulama olarak görünüyor. Türkiye daha önceki uygulamalarda bunun sonuçlarını gördü" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun - Chp Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç: Ohal Terörü Kışkırtır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement