Samsun - Camide Propaganda İddiasına Kaymakamlık İncelemesi - Son Dakika
Güncel

Samsun - Camide Propaganda İddiasına Kaymakamlık İncelemesi

Samsun - Camide Propaganda İddiasına Kaymakamlık İncelemesi

Samsun'un Merkez Atakum İlçesi'ne Bağlı Kamalı Köyü Sakinleri, Köy Camisinde Doktor Eşliğinde Sağlık Taraması Yapmak İçin Gelen CHP İlçe Teşkilatı Üyelerinin, Tarama Sonrasında 12 Eylül'de Yapılacak Anayasa Değişikliği Referandumuyla İlgili Propaganda Yaptıklarını İddia Edip, Şikayetçi Oldu. Şikayet Üzerine Kaymakamlık İnceleme Başlattı.

28.07.2010 20:10

Samsun'un merkez Atakum İlçesi'ne bağlı Kamalı Köyü sakinleri, köy camisinde doktor eşliğinde sağlık taraması yapmak için gelen CHP ilçe teşkilatı üyelerinin, tarama sonrasında 12 Eylül'de yapılacak Anayasa değişikliği referandumuyla ilgili propaganda yaptıklarını iddia edip, şikayetçi oldu. Şikayet üzerine Kaymakamlık inceleme başlattı.

CHP Atakum İlçe Teşkilatı tarafından 13 gün önce Kamalı Köyü'nde ücretsiz sağlık taraması yapıldı. İddiaya göre köyde bulunan Merkez Camisi'nin hoparlöründen bir partili tarafından sağlık taramasının yapılacağı anonsu yapıldı ve vatandaşlar camiye çağırıldı. Sağlık taramasının sonrasında, iddiaya göre CHP'liler tarafından referandumda 'hayır' oyu kullanmaları konusunda telkinde bulunuldu. CHP'nin camide referandumla ilgili propaganda yaptığını, CHP'lilere ise camiyi köy muhtarı Dilek Çınar'ın açtığını iddia eden bir grup köylü, konuyla ilgili Atakum Kaymakamlığı'na şikayet dilekçesi verdi. Şikayet üzerine Kaymakamlık tarafından konuyla ilgili inceleme başlatıldı.

Kaymakamlığa şikayet dilekçesi veren Kamalı Köyü Kültür Spor ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Necdet Kılıç, CHP'lilerin cami içinde sağlık taraması yaptıktan sonra referandumda 'hayır' oyu kullanılması için köy sakinleriyle konuştuğunu iddia ederek, "CHP'li bir kişi cami hoparlöründen anons yapıp insanları çağırdı. Daha sona muayene edip ardından da referandumla ilgili konuşuldu. Camide siyaset yapılması doğru bir durum değil. Burası bir ibadethane. Biz bu durumdan çok rahatsız olduk ve Kaymakamlığa, Savcılığa şikayet ettik" diye konuştu.

Ortada sadece bir iddianın bulunduğunu söyleyen Atakum Kaymakamı Salim Demir, "İddia ile ilgili şu an ön inceleme yapılıyor. Biz önce olayı anlamaya çalışacağız. Sonra eğer siyasi bir propaganda varsa bunda kamu mekanı kullandırılmış mı? Köyde bulunan kamu kurum kuruluş yetkilileri katılmış mı ona bakarız" dedi. Kaymakam Demir, parti açısından bir sorun olduğunun belirlenmesi halinde konuyu İlçe Seçim Kurulu'na havale edebileceklerini de sözlerine ekledi.

'SADECE SAĞLIK TARAMASI YAPILDI'

CHP İl Başkanı Hüseyin Değerli ise Atakum İlçe Başkanlığı'nın referandum sürecinden çok daha öncede Atakum'daki çeşitli köylerde sağlık taraması yaptığını belirterek, "Biz il genelinde referandumda 'hayır' kampanyamızı başlattık ve yürütüyoruz. Fakat orada yapılan sağlık taramasının referandum çalışmalarıyla bir ilgisi yok. Orada köy halkının siyasi ihtilaflarından kaynaklanan bir itiraz olabilir. Halkımız dini siyasete alet edenleri gayet iyi biliyor. Bize konuyla ilgili herhangi bir inceleme başlatıldığına dair bilgi gelmedi. Zaten Kaymakamlığın CHP ile ilgili bir inceleme yapma hakkı da yoktur" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun - Camide Propaganda İddiasına Kaymakamlık İncelemesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement