'Saldırı Talimatı Öcalan'dan' - Son Dakika
Güncel

'Saldırı Talimatı Öcalan'dan'

\'Saldırı Talimatı Öcalan\'dan\'

Bir Grup Avukat Öcalan ve Avukatları Hakkında Soruşturma Yapılarak Kamu Davası Açılmasını İstedi.

23.06.2010 17:17

Avukat Ömer Yeşilyurt ile birlikte 7 avukat öğleden sonra Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne gelerek suç duyurularına ilişkin dilekçelerini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sundu. Avukatlar çıkışta gazetecilere suç duyurularına ilişkin açıklama yaptı.

YEŞİLYURT AÇIKLAMA YAPTI

Grup adına açıklamayı yapan avukat Ömer Yeşilyurt, “Öcalan ve avukatları hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk.Duyurumuzun içeriği Türkiye’deki tüm öldürme ve bombalama eylemlerinin sorumlusu olduğu ve avukatlarının da bu anlamda örgüte üye oldukları, avukatlık mesleğinin kurallarına uymadıkları gerekçesiyle haklarında suç duyurusunda bulunduk.Ancak sadece suç duyurusu yetmiyor.Sözün bittiği yerdeyiz artık. Habur’da seyyar mahkeme kuran idare katilleri yargılayamaz" diye konuştu.

HALKALI VE İSKENDERUN TALİMATINI ÖCALAN VERDİ

Avukatlar savcılığa sundukları 5 sayfalık dilekçelerinde Öcalan’ın terör örgütü PKK’nın fiili olarak liderliğini yaptığını, avukatları Ömer Güneş, Servet Demir, Cengiz Çiçek ve Mehdi Tüzün’ün ise Öcalan ile yüz yüze görüşerek talimatları örgüte ulaştırdığını belirtti.

Dilekçede, son dönemde gerçekleşen 6 askerin şehit olduğu İskenderun Deniz İkmal Birliğine yönelik saldırıyı, dün Halkalı’da gerçekleştirilen 3 askerin şehit olduğu ve bir sivilin öldüğü bombalı saldırıyı da Öcalan talimatı sonrasında gerçekleştirildiğini vurguladı.

Selahattin GÜNDAY - İSTANBUL - DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Saldırı Talimatı Öcalan'dan' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement