Sakarya Tokatlılar'dan Şehitlere Ahde Vefa - Son Dakika
Güncel

Sakarya Tokatlılar'dan Şehitlere Ahde Vefa

Sakarya Tokatlılar\'dan Şehitlere Ahde Vefa

Kent Meydanı'nda gerçekleş 2012 Ramazan etkinlikleri kapsamında; önceki akşam düzenleyeceği hemşehri gecesini, şehitlerden dolayı iptal ederek ahde vefa gösteren Sakarya Tokatlılar Derneği; eğlence yerine Kur'an-ı Kerim okuttu.

07.08.2012 21:17  Güncelleme: 21:13

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin Kent Meydanı'nda gerçekleştirdiği 2012 Ramazan etkinlikleri kapsamında; önceki akşam düzenleyeceği hemşehri gecesini, aynı gün 8 vatan evladının hain saldırı sonucunda şehit olmasından dolayı iptal eden Sakarya Tokatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği; şehitlere ahde vefa göstererek, yapacağı eğlence yerine, Kur'an-ı Kerim okuttu.

Tokat'lı Folklor ekibi Türk bayrağı açtı

Sakarya Tokatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Etkinlikler kapsamında Tokat'tan Sakarya'ya gelen Tokat Halk Oyunları Derneği Folklor Ekibi Tokat halk Oyunları Derneği Başkanı ve aynı zamanda Grup antrenörü Adem Yelken ile mahalli sanatçılardan oluşan gösteri grubu; Türk Bayrağı açarak "terörü lanetliyoruz! Şehitlerimizin Ruhu Şad olsun" diyerek gösterilerini iptal etti. Ekip; Şehitlerden dolayı sahne almadan aynı gece Tokat'a geri döndü.

Kuran-ı Kerim okundu

Sakarya Tokatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği; Kent Meydanı'ndaki Tokatlılar Derneği hemşehri standı önünde aynı gece konser yerine toplanan yaklaşık 2 bin kişiye; şehitlerimizin aziz ruhları Kuran-ı Kerim okuduktan sonra Tokat mutfağından örnekler teşkil eden ikramlarını sakarya halkına sundu. Yöresel kıyafetleri ile geceye gelen konuklarla Sakaryalı vatandaşlarla hatıra fotoğrafları çektirdi.

Duyarlı Folklor Ekibi

Sakarya Tokatlılar Derneği Başkanı Mimar Osman Ferruh Göze gece ile ilgili yaptığı açıklamamasında "Hain saldırıyı nefretle kınıyorum. Şehitlerimize rahmet ailelerine ve tüm Türk halkına sabır diliyorum. Yaklaşık 700 kilometre uzaktan gelip gösterisini iptal eden duyarlı folklor ekibimiz üyelerine hocaları sayın Adem Yelken beye ve destekleri ile bizi yalnız bırakmayan Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek beye, çok kültürlülüğün başkenti Sakarya sloganıyla unutulmaz bir etkinlik hazırlayan ve Sakarya'da faaliyet gösteren tüm derneklere kendi kültürlerini tanıtma olanağı sağlayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'na teşekkür ediyorum" dedi.

Hemşerileriyle hasret gideren tokatlılar www.sakaryatokatlilardernegi.com adlı sitenin açılışını ve tanıtımını yaptıktan sonra gecenin ilerleyen saatlerine kadar sohbetlerine devam etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sakarya Tokatlılar'dan Şehitlere Ahde Vefa - Son Dakika


Advertisement