Sakarya'da Sertifikalı Şoförler Görev Yapacak - Son Dakika
Güncel

Sakarya'da Sertifikalı Şoförler Görev Yapacak

Sakarya\'da Sertifikalı Şoförler Görev Yapacak

Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve SESOB işbirliğiyle hazırlanan proje kapsamında, sertifika verilecek toplu taşıma araçlarının sürücülerine yönelik eğitim seminerleri başladı SESOB Başkanı Al...

31.10.2013 12:04

Sakarya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ile Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) işbirliğiyle hazırlanan "Toplu Taşıma Aracı Sürücüleri Eğitimi" projesi kapsamında düzenlenen sertifika programı başladı.

SESOB'ta düzenlenen eğitim seminerinin ilk dersinde konuşan SESOB Başkanı Hasan Alişan, bugüne kadar birçok eğitim projesiyle ilklerin yaşanmasına öncülük ettiklerini söyledi.

Alişan, temsil ettikleri esnaf ve sanatkarlar adına olumsuzluklardan şikayetçi olmak yerine çözüm üretmeyi seçtiklerine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Değişen dünya şartlarına uyum sağlayabilmek ve üyelerimizin ayakta dik durabilmeleri adına çalışıyoruz. Bu eğitimlerimiz ilkleri yaşattığımız projelerimizden biri. Amacımız, şoförlere doğru sürüş alışkanlıkları kazandırmak, trafik kurallarına uymalarını sağlamak ve mesleki becerilerini geliştirmek. Her gün yoğun bir çalışma temposunda olan sürücülerimize öfke ve stresle başa çıkma yöntemlerini öğreterek, yolcularla ve birbirleriyle doğru iletişim kurmalarını sağlamak istiyoruz. Bugün startını verdiğimiz projenin şoför kardeşlerime yeni bir donanım kazandırmasını ve ilimiz adına hayırlı kazanımlar sağlanmasını temenni ederim."

Kentte sertifikalı şoförler görev yapacak

Seminerlerde toplu taşıma araçlarının sürücülerine halkla ilişkiler ve iletişim, kent içi ulaşımda iletişim becerileri, engelleri ve çözüm yolları, turizm ve çevre, seyir halinde tutum, davranışlar ve zaman oryantasyonu (işe alıştırma), kent içi trafiği sürüş güvenliği ve ekonomik sürüş teknikleri, ilkyardım ve acil kurtarma konularında eğitim verilecek.

12 saatlik eğitimin ardından "taşıma aracı sürücü eğitim sertifikası" ve "toplu taşıma aracı sürücü kartı" verilecek sürücüler, üç yıl sonra yeniden eğitim programına tabi tutulacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi kararı gereğince eğitime katılmayanlara çalışma ruhsatı ve güzergah belgesi verilmeyecek. - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sakarya'da Sertifikalı Şoförler Görev Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement