Şair İlhan Berk'i Futbolcu Sandılar - Son Dakika
Güncel

Şair İlhan Berk'i Futbolcu Sandılar

Şair İlhan Berk\'i Futbolcu Sandılar

Bodrum'da 3 yıl önce 90 yaşında hayatını kaybeden usta şair ve Ressam İlhan Berk, düzenlenen etkinliklerle anıldı.

29.08.2011 13:05

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde 3 yıl önce 90 yaşında hayatını kaybeden usta şair ve Ressam İlhan Berk, düzenlenen etkinliklerle anıldı. Bodrum'un en büyük alışveriş merkezinde ünlü şair şiirlerinden oluşan broşürleri vatandaşlara, öğrenciler, şair arkadaşları ve Gümüşlük Akademisi Vakfı Başkanı Yazar Latife Tekin tarafından dağıtıldı. Tekin, 'İlhan Berk'i tanıyor musunuz'ö sorusuna 'Hayır hiç tanımıyoruz. Duymadık. Futbolcu galiba değil miö şeklinde yanıtlar alınca şaşkına döndü. Tekin, 'Dünyanın tanıdığı edebiyatçıyı, eserlerini ve edebi yönünü yaşatmak tanıtmak için bir avuç insan mücadele verirken toplumun değerlerine sahip çıkmaması gerçekten çok üzücüö dedi.

Bodrum'da yaşayan ve üç yıl önce 90 yaşında yaşamını yitiren ünlü şair ve ressam İlhan Berk Oasis Nural Kültür Merkezi ve Gümüşlük Akademisi Vakfı tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı.

Şairin Gümbüt Türbe Mezarlığı'ndaki mezarı başında düzenlenen törenin ardından yerli turistlerin de yoğun olduğu Oasis Alışveriş ve Kültür Merkezi'nde, öğrenciler, şair arkadaşları ve Gümüşlük Akademisi üyeleri üzerlerinde İlhan Berk'in şiirlerinin ve fotoğrafının bulunduğu tişörtleri giyerek, şaire ait 'Yavaş Yavaş Geçtim Kalabalıkların Arasındanö, 'Güzel Irmakö ve 'Siz Ne Güzeldiniz Benimle Bilemezsinizö isimli şiirlerinin bulunduğu broşürleri dağıttı. Vakıf Başkanı ve yazar Latife Tekin, vatandaşlara ve tatilcilere 'Şair İlhan Berk'i tanıyor musunuz' Şiirlerini biliyor musunuz'ö sorularına ilginç yanıtlar aldı.

Bir vatandaş 'Biz yabancıyız dışarıdan geldik' derken, Tekin'in 'Yurt dışında mı yaşıyor sunuz hangi ülkede' sorusuna 'Hayır. Malatya'dan geldik' cevabını verdi. Bazı vatandaşlar Tekin ve öğrencilerin uzattığı şirleri almamak için yol değiştirirken, bazıları da usta şairi, bakan, milletvekili ve futbolcuya benzetti, futbolcu İlhan Mansız ile karıştırdı. Tekin ve şairlerin sorduğu her on vatandaştan sekizi ünlü edebiyatçıyı tanıyamadı.

YAĞMUR EN GÜZELİ CEVABI VERDİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Lefkoşa kentinde yaşayan ve İngiltere'deki Central Lancashire Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Edebiyat Bölümü 1. sınıfında öğrenim gören 19 yaşındaki Yağmur Bayhanlı ise 'Gümüşlük Akademisi Vakfı'ndaki sanat etkinliklerine katılmak için Bodrum'a geldim. Şair İlhan Berk'i çok seviyorum. Bu nedenle etkinliklerde gönüllü olarak görev aldım. Gençler olarak ülkemizin sanatçılarını, edebiyatçılarını, şairlerini kısaca edebi değerlerini tanımamız, bilmemiz gerekir. Ülkesinin futbolcusu kadar şairini tanımayan bir nesilin bilinç düzeyini de tehlikeli buluyorum. Berk gibi usta bir şair bu ülkeye bir daha gelmezö dedi. Bayhanlı, şairin 'Siz Ne Güzeldiniz Benimle Bilemezsinizö şiirini okuyarak sözlerini tamamladı.

BERK, BALIKÇI VE NEYZEN İÇİN TANITMA KOMİSYONU

Gümüşlük Akademisi Vakfı Başkanı Latife Tekin, Türk edebiyatına damgasını vuran başta Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı, Neyzen Tevfik ve Şair İlhan Berk gibi edebi değerlerin unutulmaması ve unutturulmaması için yerel yönetim ve sivil toplum örgütlerine büyük görev düştüğünü belirtti. Tekin, 'Dünyanın tanıdığı edebiyatçıyı, eserlerini ve edebi yönünü yaşatmak tanıtmak için bir avuç insan mücadele verirken toplumun değerlerine sahip çıkmaması gerçekten çok üzücü. Bodrum'un adını dünyaya duyuran Halikarnas Balıkçısı, Neyzen Tevfik ve İlhan Berk unutturulmamalı. Bu nedenle yerel yönetimlere büyük görev düşüyor. Önümüzdeki yıldan itibaren Bodrum'a değer verenleri anmak, okullarda okutulmasını sağlamak için Bodrum'un Değerlerini Koruma ve Gelecek Nesillere Aktarma Komisyonu kurmaya karar verdik. Şairlerin isimlerini sokaklara verip, bir günlük cılız anma törenleri değil en az bir hafta süren şenlik düzeyinde geniş sempozyum, sergi, toplantı, panel ve benzeri etkinliklerle bu edebi değerlerin yaşamlarını ve felsefelerini gelecek nesillere aktarmalıyız. Sanatçı yetiştiremeyen bir ülkenin sokaklarında tehlike kol gezerö dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şair İlhan Berk'i Futbolcu Sandılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement