Şair Dede Kitap Bastırmak İstiyor - Son Dakika
Güncel

Şair Dede Kitap Bastırmak İstiyor

Şair Dede Kitap Bastırmak İstiyor

Yusuf Türkden dede ölmende önce tek isteyim yazdığım şiirlerin kitap olarak basılmasıdır "dedi.

16.06.2012 14:48  Güncelleme: 14:52

Iğdır'ın en yaşlı şairi unvanını taşıyan ve 3 yıl öncesin kadar bayramlarda çıkıp şiir okuyan Yusuf Türkden dede ölmende önce tek isteyim yazdığım şiirlerin kitap olarak basılmasıdır "dedi.

1921 doğumlu olmasına rağmen 1910 tarihinde Karabağ'da dünyaya geldiğini belirten şair dede 1920 tarihinde Iğdır'a gelip yerleştiklerin belirterek o günden beri burada yaşadıklarını belirtti.

1935 yıllında peygamber efendimizi rüyasında gördükten sonra şiir yazmaya başladığını şimdiye kadar 200'ün üzerinde şiiri olduğunu ifade eden Yusuf dede şiirlerinde konu olarak kadından, insandan, vatandan bayraktan yazdığını söyledi.

I

ğdır valisinden tek isteğinin ölmeden önce yazdığı şiirleri kitap olarak bastırması için yardım etmesini belirten şair Yusuf dede,üç ayda bir aldıkları yaşlı maaş ile geçinemediklerini sıkıntı çektiklerini valilikten maddi destek beklediklerini de ifade etti.

Mutlu bir evliliğinin güler yüz ve tatlı dilden geçtiğini belirten Yusuf dede mutlu bir evlilik için tatlı söz, şirin dil ve güler yüzün gerekli olduğunu belirtiyor. Tatlı dil ve güler yüzün olduğu bir evde tatsızlık küslük mutsuzluk ve bereketsizlik olmaz. Allah o eve her türlü bereketi verir. Gençlere hep bunları söylüyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şair Dede Kitap Bastırmak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement