Şair Arslanbenzer: Şiir Ölmedi, Yaşıyorum - Son Dakika
Güncel

Şair Arslanbenzer: Şiir Ölmedi, Yaşıyorum


Şair Arslanbenzer: Şiir Ölmedi, Yaşıyorum

Mevlevi Evi'ndeki edebiyat okumaları geçtiğimiz hafta sonu da devam etti

27.04.2011 14:13

Dil ve Edebiyat Derneği (DED) Kocaeli Şubesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanığı'nın ortak düzenlediği Mevlevî Evi etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor.

HAKAN ARSLANBENZER KONUK OLDU

DED Kocaeli Şubesi Başkanı Kenan Göçer yönetiminde yürütülen etkinliklerde, geçtiğimiz hafta şair Murat Güzel tarafından 'Çağdaş Türk Şiirinde Kimlik Politikaları' konusu işlenirken, Mevlevî Evi'nde haftanın konuğu şair, eleştirmen ve yayıncı Hakan Arslanbenzer oldu.

HER HAFTA İKİ PROGRAM

Mevlevi Evi'nde Mart ayında başlayan ve Nisan ayında da her hafta sonu düzenli olarak devam eden iki tür program gerçekleştiriliyor. Bunlardan ilki, saat 11.00'de başlayan Niyâzî Mısrî Divânı okumaları… Söz konusu okumaları, İbn-i Arabî'nin çevirilerinden (Bir Sûfî'nin Portresi) tanınan Dr. Ali Vasfi Kurt yapıyor.

"ŞİİR ÖLMEDİ, YAŞIYORUM"

Mısrî'yi ikinci Yunus olması dolayısıyla önemsediğini söyleyen Kurt, şiirlerini duru ve derinlikli bir Türkçe ile yazdığını ve bu yüzden ona karşı duyguların açılması gerektiğini söyledi. Mevlevî Evi'nde günün ikinci programında ise 'Şiir ölüyor mu?' konulu bir konuşma yapan Hakan Arslanbenzer, şair olmak için eğitim almanın zorunlu olmadığını belirtirken, "Şiir ölmedi, yaşıyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şair Arslanbenzer: Şiir Ölmedi, Yaşıyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement