Saha Çalışanları Kesintisiz Mobil Çalışma Tarzı ile Tanışıyor - Son Dakika
Güncel

Saha Çalışanları Kesintisiz Mobil Çalışma Tarzı ile Tanışıyor

Saha Çalışanları Kesintisiz Mobil Çalışma Tarzı ile Tanışıyor

Panasonic'in dayanıklı mobil tablet ürünü Toughpad enerji sektöründe çalışanların her türlü mobil bilişim ihtiyaçları için en zengin özellikleri sunuyor.

12.05.2014 08:56

ENERJİ VE YAPI SEKTÖRLERİNİN SAHA ÇALIŞANLARI PANASONIC TOUGHPAD'LERLE KESİNTİSİZ MOBİL ÇALIŞMA TARZI İLE TANIŞIYOR

Panasonic'in dayanıklı mobil tablet ürünü Toughpad enerji sektöründe çalışanların her türlü mobil bilişim ihtiyaçları için en zengin özellikleri sunuyor. Mekân ve zaman fark etmeksizin her koşulda kesintisiz çalışma imkânı sunan, suya, toza ve darbeye dayanıklı Toughpad'ler 8-9 Mayıs tarihlerinde düzenlenen 2. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler Kongre ve Fuarı'ndaki Panasonic standında görücüye çıkıyor.

Panasonic, suya, toza, darbelere, aşırı sıcak ve soğuklara dayanıklı Toughbook (mobil PC) ve Toughpad (mobil tablet) ürün yelpazesiyle enerji ve altyapı gibi kesintisiz mobil çalışma olanağının kritik öneme sahip olduğu sektörlerde saha çalışanlarına dayanıklı çözümler sunuyor. Enerji ve altyapı sektörlerinin yanı sıra, kamu hizmetleri, acil servisler, perakende, hızlı tüketim, sağlık, lojistik ve güvenlik gibi sektörlerin de mobil çalışma ortamlarını daha verimli kılmak için tasarlanan Toughbook ve Toughpad'ler, dayanıklılıkları ve uzun pil ömürleriyle "kesintisiz çalışma" imkanı sağlıyor. Tüketici tabletlerinin yetersiz kaldığı hız, kesintisiz çalışma ve kaliteli sonuç gibi boyutlarda enerji sektörü çalışanlarına önemli avantajlar sağlayan Panasonic Toughpad FZ-M1 ve Full HD dayanıklı tablet sınıfındaki Panasonic Toughpad FZ-G1 8-9 Mayıs tarihlerinde 2. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler Kongre ve Fuarı'nda sergileniyor.

Akıllı şebekelerin tamamlayıcı öğesi kesintisiz mobilite

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de makinelerarası iletişim ve akıllı şebekeler teknolojinin verimlilik ve kaynak tasarrufu üzerindeki etkilerinin somut göstergeleri olarak öne çıkıyor. Özellikle enerji sektöründe elektrik, gaz, su ve ısı sayaçları akıllı cihazlarla okunuyor ve faturalandırma akıllı cihazların elde ettiği verilerin güvenli ve hızlı bir şekilde taşınmasıyla oluşturuluyor. Panasonic Toughpad'in enerji sektöründeki saha çalışanlarına sağladığı avantajlar dünyanın büyük enerji şirketleri tarafından keşfedilmiş bulunuyor. Bakım, acil arıza bildirimi, saha iş yönetimi, barkod okuma gibi enerji sektöründe saha çalışanlarının hızla sonuçlandırmaları gereken süreçlere destek olan Panasonic Toughpad'ler hafif, ergonomik ve yüksek performanslı modelleriyle son dönemlerde altyapı yatırımlarında karar almayı kolaylaştıran coğrafi bilgi sistemleri alanında çalışanlar tarafından da tercih ediliyor.

Mühendisler ve altyapı çalışanları her koşulda kesintisiz çalışıyor

Yapı ve mühendislikle ilgili tüm sektörlerde çalışanlara zorlu çalışma koşullarına dayanıklı çözümler sunan Panasonic Toughpad modelleri dayanıklılıkları, geniş bağlanabilirlik seçenekleri ve uzun pil ömürleriyle herhangi bir ofise bağlı kalmaksızın "kesintisiz çalışma" imkanı sağlıyor. Toughpad'ler tüketici tabletlerinin yetersiz kaldığı performans, kesintisiz çalışma, modüler yapı ve ofis yazılımlarıyla tam uyumluluk gibi konularda yapı ve mühendislik sektörleri çalışanlarına önemli avantajlar sağlıyor.

Panasonic Türkiye Kurumsal Mobil Çözümler Ülke Müdürü Ali Oktay Ortakaya akıllı şebekeler ve enerji şirketlerinin mobil çalışma ihtiyacını şöyle anlatıyor: "Enerji üretim tesisleri, dağıtım şirketleri ve haneler arasındaki hizmet akışının kusursuz olması için saha ekiplerinin eşgüdümlü ve verimli olarak çalışabilmeleri şarttır. Panasonic Toughbook ve Toughpad'lerin saha koşullarına gösterdiği kusursuz uyum ve saha çalışanlarına sunduğu üst düzey seçenekler tüm dünyada bu anlayışın yaygınlaşmasına yardımcı oluyor."

İngiltere'nin enerji devi Toughbook sayesinde kaynak tasarrufu yapıyor

İngiltere'nin en büyük enerji şirketleri arasında yer alan EDF Energy, saha ekiplerinin bilgi akışını geleneksel yöntemlerle gerçekleştirdiği onlarca enerji şirketinden biriydi. Şirket, saha operasyonlarında Panasonic Toughbook kullanmaya başlayarak geçerliliğini kaybetmiş kağıt sistemini bıraktı. Şirketin satış ekipleri uzun pil ömrü, yüksek görüntüleme seviyesine sahip ekranı, geniş bağlantı seçenekleri, düşmelere ve suya karşı direnci sayesinde dayanıklılığı ile öne çıkan Panasonic Toughbook sayesinde bilgi akışını eskisine oranla çok daha hızlı, kesintisiz ve verimli bir şekilde gerçekleştirdi.

E.ON Ruhrgas AG'nin saha çalışanları tüm iş akışlarını tek cihazdan yönetiyor

Avrupa'nın önde gelen doğalgaz şirketlerinden E.ON Ruhrgas AG ise, Panasonic Toughbook ile kesintisiz mobil çalışma anlayışına geçen bir başka Avrupalı şirket oldu. Panasonic Toughbook ürünlerini saha çalışanlarına kullandıran şirket iş süreçlerini hızlandırmayı başardı. Çalışanların tüm bilgileri yanlarında diledikleri yere götürebilmeleri sayesinde işgücü ve kaynaklar açısından önemli tasarruf sağlandı.

Bursagaz işgücü kaybını Panasonic Toughbook ile giderdi

Yönettiği 5 bin km'lik doğalgaz şebekesi ile Türkiye'nin en büyük 3 doğalgaz dağıtım şirketinden biri olan Bursagaz ise, "Konuma Dayalı İhbar Yönetim Sistemi"ni Panasonic ile birlikte hayata geçirdi. Alo 187 hattına gelen ihbarların toplanması, saha ekiplerine iletilmesi ve çözümlerin uygulanması süreçlerini önceleri manuel olarak yürüten şirket, oluşan işgücü kaybını dayanıklı mobil PC Panasonic Toughbook CF-19 ile giderdi. Uygulama kapsamında navigasyon uygulaması ile ihbar adres bilgilerinin görsel (CBS) haritası, saha ekibine iletiliyor ve ihbar yönetim süreçleri her zamankinden daha kısa sürüyor. Proje ile proje öncesinde 3 vardiyada çalışan 7 saha aracı için harcanan yıllık yakıt masrafları yüzde 11 oranında azaldı ve Bursagaz'a 730 saatlik ek işgücü kaynağı sağlandı.

Tüketici tabletlerinde bulunmayan dayanıklılık: Panasonic Toughpad FZ-M1

Panasonic'in kesintisiz mobil çalışma anlayışına yönelik dayanıklı tabletleri Panasonic Toughpad sayesinde enerji şirketleri artık tüketici tabletlerinin kısa pil ömrü, az dayanıklılık ve çalışmaya uygun olmayan ekran gibi dezavantajlarıyla vedalaşıyor. Panasonic'in 2. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler Kongre ve Fuarı'nda ziyaretçilerinin beğenisine sunduğu Toughpad FZ-M1 enerji sektörünün ihtiyaçlarına yönelik özellikleriyle dikkat çekiyor. 150 cm yükseklikten düşmelere karşı dayanıklılığı testlerle sabit olan Toughpad FZ-M1 toz ve suya karşı uluslararası IP65 direnç standartlarını karşılıyor ve -10 ila +50 derece arasındaki sıcaklık koşullarında verimli bir şekilde çalışabiliyor. Dünyanın ilk Intel® CoreTMi5 işlemcili, tamamen dayanıklı, fansız çalışan 7 inç tableti olan FZ-M1 yalnızca 540 gram ağırlığa ve 18 mm kalınlığa sahip. Cihaz geniş bağlantı ve esneklik seçenekleriyle öne çıkıyor. 4G mobil geniş bant, GPS ve anten özellikleri sayesinde anlık bilgi paylaşımının hayati önem taşıdığı enerji sektöründeki mobil çalışanlar bilgi ve verileri anlık olarak paylaşabiliyorlar. Mini-Serial, LAN, NFC, akıllı kart okuyucu, 1D/2D barkod okuyucu, UHF RFID, tam boyut USB 3.0, micro SD, kulaklık, DC-In ve microSIM ürünün opsiyonel özellikleri arasında yer alıyor. Ortam ışığı sensörü gibi dahili pil ömrü tasarruf teknolojilerine sahip olan Toughpad FZ-M1, 2 saat süreli şarj edilen değiştirilebilir pili ile 8 saat boyunca çalışabiliyor. Daha uzun süre çalışma ihtiyacı bulunan kullanıcılar için çalışma anında değiştirilebilir pil kurulumu ayarlanabilir giriş seçenekleri ile yapılabiliyor.

Full HD ekran ile kusursuz görünürlük: Panasonic Toughpad FZ-G1

Panasonic'in dayanıklı tablet çözümleri arasında 10,1 inç'lik IPS? ekranıyla FZ-G1 bulunuyor. WUXGA (1920x1200) çözünürlük ve 800 cd/m²'ye kadar parlaklığıyla yüksek çözünürlüklü dokümanlar üzerinde açık havada çalışmayı kolaylaştıran FZ-G1, 10 parmak dokunmatik algılamalı ekranında digitizer kalem kullanımına da imkân tanıyor. Intel® Core™ i5-3437U vPro işlemciden gücünü alan FZ-G1, 120 cm yükseklikten düşmelere dayanıklılık gösterirken toz ve suya karşı uluslararası IP65 direnç standartlarıyla da uyumlu. Kullanıcı tarafından değiştirilebilen bataryasıyla 8 saate kadar batarya ömrü sunan FZ-G1, Panasonic'in Toughpad modellerinde belirlediği "kesintisiz çalışma" prensibini destekliyor. Eklenebilir opsiyonel özellikleri arasında RJ-45, D-sub (9-pin), Micro SD/SDXC hafıza kartı gibi seçeneklerin de sunulduğu Panasonic Toughpad FZ-G1, üstün dayanıklılık ve performansı yaklaşık 1,1 kg'lık hafif tasarımında birleştiriyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Saha Çalışanları Kesintisiz Mobil Çalışma Tarzı ile Tanışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement