Sağlık Temasına Sağlık Kompleksleri - Son Dakika
Güncel

Sağlık Temasına Sağlık Kompleksleri

Sağlık Temasına Sağlık Kompleksleri

Expo 2020'ye, 'Herkes için sağlık' temasıyla talip olan İzmir'de sağlık kompleksleri yükseliyor.

28.03.2013 11:10

Expo 2020'ye, 'Herkes için sağlık' temasıyla talip olan İzmir'de sağlık kompleksleri yükseliyor. Bayraklı Tünelleri'nin üst kısmına 2 bin 60 yataklı sağlık kompleksinin temeli, mayıs ayında atılacak. Yenişehir Sağlık Kampüsü çalışmalarına ise arkasındaki bir tarlayla ilgili davanın sonuçlanmasının ardından başlanacak.

Sağlık Bakanlığı'nın Kamu Hastaneler Birliği'yle hastane yatırımlarını kamu-özel işbirliğiyle hayata geçireceği 'şehir hastaneleri' projeleri İzmir'de hayata geçmeye başladı. Şehir hastaneleri projeleri ile ilgili bilgiler veren Kuzey Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, Çiğli'ye 500 yataklı eğitim hastanesi, Bayraklı'ya 2 bin 60 yataklı 6 hastaneyi bünyesinde barındıran dev bir sağlık kampüsü, Tepecik Hastanesi'nin bulunduğu alanda yine 2 bin yataklı Yenişehir Sağlık Kampüsü kurulacağını söyledi.

'OTEL ODASI GİBİ OLACAK'

İzmir'in sağlık imajını değiştirecek, şehre nefes aldıracak projelere hayat vermeye başladıklarını belirten Prof. Dr. Dilek, "Sessizce ve mütevazı bir şekilde ilerleyen bir projemiz var. Çiğli'de 400 yataklı yoğun bakımlarıyla birlikte 500 yatak kapasiteli eğitim hastanemizin 3'üncü katı yapılıyor. 29 Kasım'da temeli atıldı ve 2014'ün Eylül ayında hizmete girmiş olacak. 80 bin metrekare kapalı alana sahip, heliportu olan, bölgenin ihtiyacını karşılayan çok güzel bir hastane olacak. Bölgemizi çok rahatlatacak. Aynı aksta bu nitelikte başka hastane yok. 200 yataklı Karşıyaka Devlet Hastanesi var ama yapı olarak çok eski ve koğuş sistemi. Biz artık İzmir'imize nitelikli oda dediğimiz tek ya da en fazla iki kişilik odalı otel gibi hastaneleri layık görüyoruz" dedi.

BAYRAKLI TÜNELLERİ'NİN ÜST TARAFINA SAĞLIK KOMPLEKSİ

Bayraklı'ya yapılacak 2 bin 60 yataklı dev sağlık kampüsü ise Bornova- Karşıyaka Çevreyolu üzerindeki Bayraklı Tünelleri'nin sağındaki 70 dönümlük arazide yükselecek. İhalesi tamamlanan hastanenin temeli mayıs ayında atılacak. Prof. Dr. Dilek, hastane inşaatının üç yılda tamamlanacağını belirterek, "Kalp damar, onkoloji, yüksek nitelikli psikiyatri, 600 yataklı genel hastane olmak üzere 6 hastaneyi barındıran bir kompleks olacak. Hastane 3 yılda tamamlanacak" diye konuştu.

MARUL TARLASI HASTANE OLACAK

Yenişehir Sağlık Kampüsü için mahkeme sürecinin bitmesinin beklendiğini belirten Prof. Dr. Dilek, sorunun mevcut hastanenin arkasındaki marul tarlasından kaynaklandığını anlattı. Prof. Dr. Dilek, "İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin arkasında 14 dönümlük bir marul tarlası var. Onu da alacağız, ancak Yargıtay'ın kararını bekliyoruz. Aile büyükleri 15 yıl önce arsayı hastaneye bağışlamış, ancak varisler itiraz ettiği için dava açılmış. Mahkeme ise arazinin hastaneye bağışlandığını onayladı. O yüzden orada aslında bir sorun yok. 120 dönümlük Dr. Suat Seren Göğüs Hastanesi ve 6 dönümlük Ege Kadın Doğum Hastanesi, 40 dönümlük Tepecik Hastanesi ve yine Tepecik Hastanesi'nin arkasında yer alan 14 dönümlük marul tarlasıyla 180 dönüm alan Yenişehir Sağlık Kampüsü'nü oluşturacak" dedi.

İzmir'in önemli eksiği onkoloji hastanesi konusunda da henüz netleşmeyen bir çalışmayı yaptıklarını açıklayan Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, Tepecik Hastanesi yanındaki Özel Martı Hastanesi'ne talip olduklarını söyledi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sağlık Temasına Sağlık Kompleksleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement