Sağlık Çalışanlarından Terör Saldırılarına Tepki - Son Dakika
Güncel

Sağlık Çalışanlarından Terör Saldırılarına Tepki

Sağlık Çalışanlarından Terör Saldırılarına Tepki

Türkiye’de son dönemde giderek artan sağlık çalışanlarına yönelik terör saldırıları, Mersin Devlet Hastanesi önünde toplanan il müdürleri ve sağlık çalışanları tarafından protesto edildi.

28.10.2015 12:31

Türkiye'de son dönemde giderek artan sağlık çalışanlarına yönelik terör saldırıları, Mersin Devlet Hastanesi önünde toplanan il müdürleri ve sağlık çalışanları tarafından protesto edildi.

Sağlık çalışanları, Sağlık Bakanlığı'nın koordinasyonunda Türkiye genelinde düzenlenen kitlesel basın açıklamalarıyla sağlık personeline ve hastanelere düzenlenen terör eylemlerine tepki gösterdi. Açıklamanın Mersin ayağı, saat 11.00'de Mersin Devlet Hastanesi önünde yapıldı. Hastanenin ana binası önünde bir araya gelen Mersin İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Başaralı, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Memnune Çamsarı ile sağlık çalışanları, son dönemde özellikle terör saldırılarının sağlık personeline ve hastanelere de yönelmesini protesto ettiler. Sağlık çalışanları, 'Terör değil kardeşlik diyen gönüller, şifa veren eller kazanacak' yazılı dövizler taşıdılar.

"ÇİRKİN VE ALÇAKÇA SALDIRILARI ŞİDDETLE LANETLİYORUZ"

Burada sağlık çalışanları adına açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Başaralı, Haziran ayından bu yana saldırılarını tırmandıran terör örgütünün sağlık çalışanlarına, ambulanslara ve hastanelere yönelik saldırına da devam ettiğini söyledi. Saldırıları 'alçakça' diye niteleyen Doç. Dr. Başaralı, "Üç sağlık çalışanımız terör örgütünün gerçekleştirdiği alçakça saldırılarda hayatını kaybetti. Aile hekimimiz Dr. Abdullah Biroğul memleketi Diyarbakır'da, sağlık memurumuz Eyüp Ergen ve ambulans şoförü Şeyhmus Dursun memleketleri Şırnak'ta uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit edildiler. Onlarca çalışanımız alıkonuldu, ambulanslarımıza, hastanelerimize ateş edildi, sağlık hizmetleri aksatılmaya çalışıldı. Son olarak Hakkari Şemdinli'deki Devlet Hastanemiz bombalı saldırı sonucunda neredeyse kullanılamaz hale getirildi. En büyük zararı Şemdinli'de bizlerden sağlık hizmet bekleyen halkımız gördü. Vatandaşımızın en temel haklarından olan sağlık hakkının engellemesine yönelik bu çirkin saldırıları planlayanları ve gerçekleştirenleri şiddetle lanetliyoruz" dedi.

"TERÖR BİZİ ASLA YILDIRMAYACAK VE ASLA AMACINA ULAŞAMAYACAKTIR"

Tek amaçları hayat kurtarmak olan sağlık çalışanlarının bu tür saldırılara maruz kalmalarının asla kabul edilemeyeceğini vurgulayan Başaralı, bu saldırıların sağlık hizmetlerini engelleyerek devlet kurumlarını itibarsızlaştırmayı amaçladığını, bundan en çok da bölge insanın zarar gördüğünü dile getirdi. Başaralı, "Çalışanlarımızın ve masum insanların hayatlarına kastedilerek gerçekleştirilen bu eylemler, terör örgütünün insani değerlerden ne kadar uzaklaştığının da kanıtı niteliğindedir. Hiçbir dinde, hiçbir kültürde yeri olmayan acizlik göstergesi bu saldırılar ve bu çağ dışı anlayış, dünya medeniyetine önderlik etmiş bu topraklarda kendine yer edinemeyecektir" diye konuştu.

Hastanelerde çalışanların güvenliği için gereken önlemlerin alındığına dikkat çeken Başaralı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Güvenlik güçlerimiz terör örgütüne yönelik operasyonlarına aralıksız devam ediyor. Ancak unutmayalım ki teröre karşı en büyük cevabı, en büyük mücadeleyi birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, birbirimize sımsıkı kenetlenerek verebiliriz. Bizler tüm engellemelere rağmen din, dil, ırk ayrımı gözetmeden insanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu topraklarda binlerce yıldır kardeşçe yaşayan insanımızın sağlığını daha ileriye taşıma gayreti içinde olacağız. Terör bizi asla yıldırmayacak ve asla amacına ulaşamayacaktır. Terör değil, kardeşlik diyen gönüller, şifa veren eller kazanacak." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sağlık Çalışanlarından Terör Saldırılarına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement