Sağlık Bakanı Sigarayı Bırakma Kampanyasında Vekillere Sitem Etti - Son Dakika
Güncel

Sağlık Bakanı Sigarayı Bırakma Kampanyasında Vekillere Sitem Etti

Sağlık Bakanı Sigarayı Bırakma Kampanyasında Vekillere Sitem Etti

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Meclis'te düzenlenen "Sigarayı Bırakma Kampanyası"nda, milletvekillerine "Kanun çıkarıyoruz ama sigarayı içmeye devam ediyoruz dersek hele hele idare amirlerimizin odasında sigara içiliyorsa o zaman bir daha"...

14.11.2013 16:14

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Meclis'te düzenlenen "Sigarayı Bırakma Kampanyası"nda, milletvekillerine "Kanun çıkarıyoruz ama sigarayı içmeye devam ediyoruz dersek hele hele idare amirlerimizin odasında sigara içiliyorsa o zaman bir daha dönüp kendimize bakmamız lazım. Ben zaman zaman milletvekili arkadaşlarımızın odalarında şahit olmasam bile o duman kokusu burada sigara içiliyor dedirtiyor" siteminde bulundu.

Sigaranın zararları ve sağlıklı yaşam konularında genel bilinçlenmeye katkı sağlamak amacıyla TBMM Tören Salonu'nda İdare Amiri Ömer Faruk Öz'ün katılımıyla Sigarayı Bırakma Kampanyası başlatıldı.

-2 MİLYON KİŞİ SİGARAYI BIRAKTI-

Sigarayı Bırakma Kampanyası'nda konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaklaşık 5 yıllık süre zarfında 2 milyonu aşan sigara kullanıcısının sigarayı bıraktığını, bunun topyekün milletçe başarı olduğunu belirterek, "İçici olup da bu kampanyaya bu düzenlemelere cevap veren içicilerimiz "tamam artık ben bu saatten sonra yokum, bırakıyorum, sigara ve tütün bana hükmedemez ben kendi irademle ona hükmedebilirim' diye noktaya gelmiş olması bence önemli 5 yıllık bir tecrübe" dedi.

"Can boğazdan gelir" sözünün kolay kolay söylendiğini ifade eden Sağlık Bakanı, "Aynı zamanda can boğazdan da çıkar. O nedenle boğazımızdan geçen her şeye dikkat etmemiz lazım" diye konuştu.

-"MİLLETVEKİLİ ARKADAŞLARIMIZIN ODALARINDA ŞAHİT OLMASAM BİLE O DUMAN KOKUSU BURADA SİGARA İÇİLİYOR DEDİRTİYOR"-

Sağlık Bakanı, "Obeziteyle mücadele edelim, sağlıklı beslenelim derken kendimiz buna uymuyorsak, hareket edelim derken kendimizin sporla bir alakamız yoksa veya kanun çıkarıyoruz ama sigarayı içmeye devam ediyoruz dersek hele hele idare amirlerimizin odasında sigara içiliyorsa o zaman bir daha dönüp kendimize bakmamız lazım. Ben zaman zaman milletvekili arkadaşlarımızın odalarında şahit olmasam bile o duman kokusu burada sigara içiliyor dedirtiyor. O nedenle bizim yaptığımız işte inanarak yapmamız lazım. İnandığımız işi de önce kendimiz yapmamız lazım" diyerek milletvekillerine de sitemde bulundu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Sağlık Bakanı Sigarayı Bırakma Kampanyasında Vekillere Sitem Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement