Sabah Olan Kazalar Akşamın İki Katı - Son Dakika
Güncel

Sabah Olan Kazalar Akşamın İki Katı

Sabah Olan Kazalar Akşamın İki Katı

Prof. Dr. Ali Ceylan, "İş kazaları sabah işe başlama ve akşam iş bırakımına yakın saatlerde artıyor" dedi.

18.09.2014 16:50

Dicle Üniversitesi Hastanelerinde Tıp Fakültesi 6.sınıf öğrencilerine (intörlere) yönelik verilen ve 2014-2015 eğitim-öğretim yılı boyunca devam edecek olan İş Sağlığı ve İş Güvenliği semineri başladı. Başhekimlik Konferans Salonunda başlayan iş sağlığı ve iş güvenliği eğitim seminerinde iş kazaları sinevizyon gösterisi ile örnekler verilerek anlatıldı.

Sabah Olan Kazaları Akşamın İki Katı

Prof. Dr. Ali Ceylan, seminerde, personelin daha güvenli ortamlarda çalışabilmeleri amacıyla iş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgi verdi. Eğitim seminerinde, kazaların en çok sabah işe başlandığı saatlerde ve akşam üstü iş bırakımına yakın saatlerde meydana geldiğine dikkati çeken Ceylan, "İstatistiklere baktığımızda sabah ve akşam iş bırakımına yakın saatlerde iş kazalarının arttığını görüyoruz. İlk saatte her gün 12 bin 696 iş kaza meydana gelirken, bu kaza sayısı beşinci saatte 6 bin 667'ye düşüyor" diye konuştu.

Uykusuz ve Yorgunluk Kaza Yaptırır

İş bırakımına yakın saatlerde tekrar bir yükselme görüldüğünü ve 8. saatte kaza sayısının 11 bin 317'ye çıktığını belirten Dr. Ceylan, bunda temel etkenin gece geç saatlere kadar uyumama ve dolayısıyla dinlenmeden işe gelme ve akşam saatlerinde de bir an önce gitme sabırsızlığının yattığını vurguladı. Ceylan, "Dikkatli olunması ve gereken önlemlerin alınması halinde kaza sayısında büyük ölçüde düşmeler olacaktır" ifadelerini kullandı. Eğitim sezonu boyunca devam edecek olan seminere 15'şer gruplar halinde eğitime alınacak olan intörlere seminer sonunda kurs bitirme belgesi verilecek.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Sabah Olan Kazalar Akşamın İki Katı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement