Rusya: Türkiye, Suriye Ordusunu Vurdu - Son Dakika
Güncel

Rusya: Türkiye, Suriye Ordusunu Vurdu

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye ordusuna ait hedefleri vurdu.

12.04.2016 08:06  Güncelleme: 09:33

Rusya'nın Suriye'deki ateşkesi izleme merkezinin haber bülteninde, Suriye'nin Türk silahlı kuvvetlerinin saldırısına maruz kaldığı iddia edildi.

Türkiye'nin sınırdaki faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten ateşkes izleme merkezi, Suriye sınırlarına yönelik askeri aktiviteleri şöyle sıraladı:

"10 Nisan 2016 tarihinde saat 8.30 ilâ 9.20 arasında, Metişli yerleşim birimi yakınlarındaki Türk topçu birliği, Lazkiye bölgesindeki Suriye hükümet ordusunun mevzilerini ateşe tuttu. Saat 13.00'da, aynı ateş mevziinden Gebelli yerleşim birimine yönelik topçu saldırısı düzenlendi."

SURİYE DE TÜRKİYE'Yİ SUÇLAMIŞTI

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim de, Ankara'yı Suriye'deki ateşkesi bozmaya çalışmakla suçlamıştı.

Suriye Haber Ajansı SANA'nın haberine göre, dün Şam'da BM Suriye özel temsilcisi Staffan de Mistura ile bir araya gelen Muallim, Türkiye ve Suudi Arabistan'ın, Şubat ayından beri yürürlükte olan ateşkesi bozmak için muhalif gruplara emir verdiklerini ve bu grupların sık sık ateşkesi ihlal ettiklerini iddia etmişti.

Rusya: Türkiye, Suriye Ordusunu Vurdu

Son Dakika Güncel Rusya: Türkiye, Suriye Ordusunu Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Trbz10: Suriyeden Türkiyeye her gün nerdeyse roket, havan mermisi geliyor. Türkiye misliyle karşılık veriyor. Kimse bir şey diyemez. Esed istediği kadar zırlasın. En çok güvendiği Rusya kaçtı. Rusya Suriyeye girerken hürriyet milliyet zaman ve pkk nın gazeteleri manşetten verdiler haberi ve çok sevinmişlerdi. Rusya çıkarken haberi minicik yazıyla verdiler. 19 6 Yanıtla

Advertisement