Rusya ile Nükleer Santral Anlaşması Onaylandı - Son Dakika
Güncel

Rusya ile Nükleer Santral Anlaşması Onaylandı

Rusya ile Nükleer Santral Anlaşması Onaylandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'in, nükleer güç santralleriyle ilgili olarak Rusya Federasyonu'nun hükümetlerarası anlaşmaya onay verdiğini açıkladı.

29.11.2010 20:05

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'in, nükleer güç santralleriyle ilgili olarak Rusya Federasyonu'nun hükümetlerarası anlaşmaya onay verdiğini açıkladı.Cumhuriyet Üniversitesi'nin(CÜ) yeni eğitim v e öğretim yılının açılışına katılmak üzere geldiği Sivas'ta konuyla ilgili açıklama yapan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Yolda gelirken karma komisyonu eş bakanı ve Rusya Federasyonu Başbakan yardımcısı İgor Seçin ile telefon görüşmesi yaptık. Rusya Federasyonu ile yaptığımız nükleer güç santrallerinin hükümetlerarası anlaşması bizim meclisimizden ve sayın cumhurbaşkanımızdan, onların meclisinden ve cumhurbaşkanından onayı gerekiyordu. Biz üzerimize düşeni yapmıştık. Duma'nın alt kanatından onaylandıktan sonra üst kanatta onaylamıştı. Bugün de Sayın Medyedev'in de onayından geçti. Rusya Fedarasyonu ile yaptığımız nükleer güç santlalleri hükümetlararası anlaşmalar kısmında bu önemli bir aşamadır diye düşünüyorum.. Bundan sonra nükleer güç santralleri ile alakalı yeni bir süreç başlayacaktır. Kendisini İstanbul'a davet ettim. Zannediyorum 13-14-15 Aralık'ta gibi İstanbul'da yapacağımız toplantılarda kurulucak proje şirketinin esasları bellirlenmiş olacak ve Türkiye'de faaliyetlerin başlamasıyla ister lisanslamalarla ilgili, ister yer izinleri ve saha görünümleriyle alakalı bütün bunların önlü açılmış olacak. İnşallah iki ülke de bunu başarabilecek güç ve yönetimdedir. Hayırlı olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

Bu arada Bakan Yıldız'ın katılacağı CÜ yeni eğitim-öğretim yılı açılışı ile ilgili olarak geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti. Üniversitede sorun yaşanmaması için öğretim üyelerince belirlenen bazı bölümlerden öğrenciler listelendi. Kültür Merkezi'ndeki programa katılacak öğrenciler gruplar halinde bina önüne geldikten sonra öğrenci kimlikleri ile listedeki isimleri karşılaştırıldı. Ardından üzerleri didik didik aranarak salona girmelerine izin verildi. Listede ismi olmayan öğrenciler salona sokulmadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rusya ile Nükleer Santral Anlaşması Onaylandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement