Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kiril, Sırbistan'da - Son Dakika
Güncel

Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kiril, Sırbistan'da

Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kiril, Sırbistan\'da

Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kiril, Nikola Tesla Havalimanında Sırp Ortodoks Kilisesi Patriği İriney ile Dışişleri Bakanı İvitsa Daçiç tarafından karşılandı.

14.11.2014 16:00  Güncelleme: 16:33

Rus Ortodoks Kilisesi (RPC) Patriği Kiril, üç günlük resmi ziyarette bulunacağı Sırbistan'a geldi.

Kiril, Uluslararası Nikola Tesla Havalimanı'nda Sırp Ortodoks Kilisesi Patriği İriney ile Dışişleri Bakanı İvitsa Daçiç tarafından karşılandı.

Sırp Ortodoks Kilisesi Patriği İriney, havalimanında gazetecilere yaptığı açıklamada, Sırbistan ile Rusya arasındaki ilişkilerin tarihi ve kırılamaz olduğunu söyledi.

Sırplar ile Rusların bir dinin iki kardeş halkı olduğunu belirten İriney, "İlişkilerimiz her zaman dostçaydı. Sırbistan her zaman Rusya'dan umutluydu, çünkü Rusya, ne zaman ihtiyacımız olsa, bize yardım etti" diye konuştu.

Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kiril ise iki ülke arasındaki ortak dini, kültürel ve tarihi bağlardan dolayı, bir Rus vatandaşın Sırbistan'a geldiğinde, kendini "evinde" hissettiğini ifade etti.

Üç gün sürecek resmi ziyareti kapsamında, Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kiril'in Sırp Ortodoks Kilisesi temsilcileri ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç ile görüşmesi bekleniyor.

Belgrad Üniversitesi de Patrik Kiril'e fahri doktora ünvanı verecek. - Sırbistan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kiril, Sırbistan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement