Rus Büyükelçi Karlov'un Silahlı Saldırıda Öldürülmesi - Son Dakika
Güncel

Rus Büyükelçi Karlov'un Silahlı Saldırıda Öldürülmesi

Rus Büyükelçi Karlov\'un Silahlı Saldırıda Öldürülmesi

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi dolayısıyla Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e taziye mesajı gönderdi.

20.12.2016 15:39

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi dolayısıyla Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e taziye mesajı gönderdi.

Kazakistan Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Nazarbayev'in Rus Büyükelçi Karlov'un öldürülmesi haberini derin üzüntüyle karşıladığı belirtildi.

Mesajda, Karlov'un Türkiye-Rusya ilişkilerinin pekiştirilmesine yönelik çalışmalarıyla saygın ve profesyonel bir diplomat olduğuna işaret edildi. Bu terör eyleminin bütün ülkelerin terörle mücadele çabalarını birleştirmesi gerektiğini bir kez daha gösterdiğinin ifade edildiği mesajda, "Hiçbir şiddet eylemi haklı gösterilemez. Kazakistan, terörizmin tüm form ve boyutlarını şiddetle kınıyor." ifadesi kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev, Kazakistan halkı ve kendi adına Büyükelçi Karlov'un aile ve yakınlarına başsağlığı diledi.

"Bir devletin resmi temsilcisine karşı yapılmış bu terör eylemini şiddetle kınıyoruz"

Hindistan'da temaslarını sürdüren Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Karlov'un öldürülmesiyle ilgili Rusya Devlet Başkanı Putin'e ve büyükelçinin ailesine, Kırgızistan halkı ve kendisi adına taziyelerini iletti.

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Atambayev'in Putin'e gönderdiği başsağlığı mesajında, "Büyükelçinin hain ve insanlık dışı silahlı saldırı sonucu ölmesi ile ilgili haberi derin üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım." ifadesi yer aldı.

Kırgızistan'ın, bir devletin resmi temsilcisine karşı yapılmış bu terör eylemini şiddetle kınadığı vurgulanan açıklamada, Atambayev'in, sorumluların hızlı bir şekilde bulunacağı ve cezasını alacağından emin olduğu kaydedildi.

-"Terör eylemi cezasız kalmaz ve affedilemez"

Güney Afrika Devlet Başkanı Jocab Zuma, "Güney Afrika devleti ve halkı olarak Rusya büyükelçisine yapılan bu vahşi sadırıyı kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamada Zuma'nın Rusya hükümetine, halkına ve Büyükelçi Karlov'un ailesine başsağlığı dilediği belirtildi.

Açıklamada, "Herhangi bir terör eylemi cezasız kalmaz ve affedilemez. Bu amaçla Güney Afrika, terörizm ve aşırıcılık yanlısı çetelerle mücadelede uluslararası girişimlere olan bağlılığını yinelemek istiyor." ifadelerine yer verildi.

Bulgaristan'dan kınama

Bulgaristan Parlamento Başkanı Tzetzka Tzaçeva, "Dün akşam sadece birkaç saat içerisinde ardı adına gelen korkunç olaylar acımasız şiddetiyle bizleri şok etti. Komşu Türkiye'de üst düzey bir Rus diplomat öldürüldü, Berlin'de ise kanlı bir saldırıda çok sayıda insan öldürüldü. İsviçre'de ateş açılması sonucu vatandaşlar yaralandı. Masum insanların hayatlarına karşı, değerler ve özgürlüğe karşı yapılan bu barbar girişimleri hep birlikte kınıyoruz." dedi.

Başbakan Boyko Borisov, Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili "Bulgaristan bu terör eylemini çok sert şekilde kınıyor. Bu eylemi haklı gösterebilecek bir gerekçe bulunamaz." açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanı Daniel Mitov, "Andrey Karlov'un öldürülmesine hiçbir gerekçe gösterilemez. Terörün her türünü kınıyoruz ve faillerin bulunmasını ve yargı önüne çıkarılmasını bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Sorumluluk Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar (DOST) Partisi Genel Başkanı Lütfi Mestan, "DOST partisi Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürüldüğü terör eylemini sert şekilde kınıyor. Rus diplomatın yakınları ve ailesine taziyelerimizi bildiriyoruz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rus Büyükelçi Karlov'un Silahlı Saldırıda Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement