Rotary-Onkoday İşbirliği İle 66 Öğrenciye Eğitim Yardimi - Son Dakika
Güncel

Rotary-Onkoday İşbirliği İle 66 Öğrenciye Eğitim Yardimi

Rotary-Onkoday İşbirliği İle 66 Öğrenciye Eğitim Yardimi

İki Kurumun İşbirliği İle Yardim Kervani Büyüyor Onkoday Hasta Konukevi Ve Rehabilitasyon Merkezi Açacak

19.09.2011 20:00  Güncelleme: 20:01

BURSA- Demirtaş Rotary Kulübü'nün öncülüğünde ve Bursa, Muradiye, Gemlik, Gökdere Rotary Kulüplerinin desteği ile Onkoloji Dayanışma Derneği'nin (ONKODAY) işbirliğinde geleneksel hale gelen eğitim-öğretim yardımı çerçevesinde bu yıl 66 öğrenciye destek verildi. Değişik okullarda eğitim gören kanser hastası ya da anne babası kanser olan ihtiyaç sahibi öğrenciler yeni eğitim-öğretim yılına hediyelerinin sevinci ile başladılar.

Onkoday'ın Ataevler Gazi Caddesi'ndeki tesislerinde yapılan eğitim yardımı tesliminde Demirtaş Rotary Kulübü Başkanı Hakan Türkün, geleneksel hale getirdikleri bu organizasyonun önümüzdeki yıllarda da artarak devam edeceğini ifade etti.

Etkinliğe Bursa, Gökdere, Muradiye ve Gemlik Rotary Kulüp yöneticileri ile Onkoday Başkanı Füsun Önen ile yaşam koçu Sevil Pamirol'un da aralarında bulunduğu Onkoday üyeleri katıldı.

Onkoday Başkanı Füsun Önen de 1997'de kurulan derneğin aradan geçen sürede büyüyerek toplumda adı bile söylenmekten kaçınılan kanser konusunda önemli çalışmalara imza attığını ve toplumdaki fobinin yenilmesi yönünde çaba sarfettiğini söyledi.

Temel amaçlarının kansere yakalanan hastalar arasında dayanışmayı sağlamak, toplumu kanser konusunda bilgilendirmek ve bilimsel çalışmalara katkı vermek olduğunu belirten Onkoday Başkanı Önen, diğer sivil toplum örgütleriyle de ortak çalışmalar yaptıklarını bildirdi. 2004 yılından bu yana ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim-öğretim yılının başında bazı yardımlar yaptıklarını ve bazı öğrencilere de burs temin ettiklerini belirten Onkoday Başkanı Önen, bu yıl 66 öğrenciye sırt çantası, biri spor olmak üzere iki ayakkabı, eşofman ve okul formalarından oluşan yardım yaptıklarını söyledi.

HASTA KONUKEVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİ

Yardımlarından dolayı herkese teşekkür eden Önen, derneğin önemli bir girişimde daha bulunarak Nilüfer Altınşehir'de Bursa dışından gelen hastalar için Ekim ayında 16 odalı Hasta Konukevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin temelini atmaya hazırlandıklarını belirtti. Bu konuda hayırseverlerden destek beklediklerini ifade eden Füsun Önen, şunları söyledi:

"Gönüllülerimizle sürekli büyüyoruz. Daha fazla faaliyetle daha çok hastaya ulaşmaya çalışıyoruz. İlk yıllarla kıyasladığımızda kanser hastalığı konusunda önemli bir bilinçlenme var. Eskiden kanser denilince ölüm akla geldiği için isim anılmazdı. Oysa şimdi hastalığa karşı bilinçli bir mücadele var."

SEVİL PAMİROL DA YARDIM EKİBİNDE

Kendisi de bir dönem Onkoday'da yöneticilik yapan yaşam koçu ve CHP Mudanya Belediye Meclisi eski Üyesi Sevil Pamirol, yardım çalışmalarına katılarak öğrencilere yeni eğitim dönemleri için rehberlik desteği verdi. Derneğin Bursa'da çok önemli çalışmalara imza attığını belirten Pamirol, kanserin toplumsal dayanışma ve bilinçlenme ile daha kolay yenileceğini söyledi.

Bursalılar'a Onkoday'a gösterdikleri ilgi ve destekten dolayı teşekkür eden Pamirol, gelecek yıl Bursa'da açılması planlanan Hasta Konukevi ve Rehabiltasyon Merkezi'nin önemli bir eksiğini gidereceğini dile getirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Rotary-Onkoday İşbirliği İle 66 Öğrenciye Eğitim Yardimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement