Rota Çağdaş Sanat Yarışması Sonuçlandı! - Son Dakika
Güncel

Rota Çağdaş Sanat Yarışması Sonuçlandı!

Rota Çağdaş Sanat Yarışması Sonuçlandı!

ROTA Çağdaş Sanat Yarışması başarı ve sergilenme ödülleri sahiplerini buldu.

26.09.2018 14:00  Güncelleme: 14:03

Genç nesillerde sanat ve kariyer kavramını pekiştirmek, genç sanatçı adaylarına sergi deneyimi ve profesyonel ilişkiler kazandırmak hedefiyle yola çıkan Plato Sanat; lise, lisans ve lisansüstü öğrencilerinin ilk defa bir arada değerlendirildiği bir yarışmaya ev sahipliği yapıyor.

Çağdaş sanatın daha da geliştirilmesi için genç sanatçılara verilen desteğin önemine inanan İstanbul Ayvansaray Üniversitesi, başarı ödülü ve sergilenme hakkı kazanan tüm yarışmacılara sanat ve iletişim alanında uzman profesyoneller ve akademisyenler tarafından farklı oturumlardan oluşan "Sanat ve Kariyer Eğitimi" sunacak. Toplam 4 oturumdan oluşan egitim, yarışma kapsamında hem başarı hem de sergilenme ödülüne layık görülen tüm genç sanatçılara verilecek.

Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu

5 aylık periyod içerisinde sanatçı başvuruları alan Rota Sanat Yarışması,

Türkiye'nin hemen her şehrinden 300'e yakın genç sanatçının başvurusunu aldı.

Lise kategorisinde başarı ödülleri; Emircan Demir, İmran Engin Doğan, Gamze Şevik. Lisans kategorisinde başarı ödülleri; Özge Yalacak, Ceren Su Çelik, Berna Dolmacı. Lisansüstü kategorisinde ise başarı ödülleri; Eren Çağdaş Karasu, Kemal Yıldız, Recep Serbest'in oldu.

13 Ağustos'ta başvuruların sonlandığı yarışmada, başarı ödülü ve sergilenme hakkı kazanan sanatçıların eserleri 4 Ekim itibari ile İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Balat Yerleşkesinde sergilenecek.

Plato Sanat daimi küratörü Prof. Dr. Marcus Graf tarafından hazırlanan sergi, Aralık ayına kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Rota Çağdaş Sanat Yarışması Sonuçlandı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement