Robert Redford, Türkiye'de - Son Dakika
Güncel

Robert Redford, Türkiye'de

Robert Redford, Türkiye\'de

undance Channel, Türkiye'nin lider platformu Digiturk'te yayına başladı.

30.11.2012 09:27

Bağımsız film ve belgeselleri HD kalitesinde ekranlara taşıyan, dünya genelinde takip edilen Sundance Channel, Türkiye'nin lider platformu Digiturk'te yayına başladı.

Robert Redford, kurucusu olduğu, dünya genelinde milyonlarca hanede takip edilen, bağımsız filmler ve özgün dizileri TV izleyicileriyle buluşturan Sundance Channel'ın Türkiye lansmanı için İstanbul'a geldi. Sundance Channel, Türkiye'nin lider dijital platformu Digiturk ile yapılan anlaşma sonucunda 26 Kasım'dan itibaren SD olarak 7, HD olarak ise 307 numaralı kanallardan yayınlanmaya başladı. Ekranlarında yenilik arayan ve dünyanın farklı kültürlerine tanıklık etmek isteyen üyeler, Sundance Channel'ı Digiturk üzerinden izleyebilecek.

AMC/Sundance Channel Global Başkanı Bruce Tuchman ile Digiturk İçerik ve Alımlar Direktörü Esra Özaral Altop'un da katılımıyla, 29 Kasım Perşembe günü İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Sundance Channel'ın kurucusu Robert Redford, "Sundance Channel yıllar önce ABD'de ilk yayına başladığında, bağımsız film yapımcılarının heyecan verici çalışmalarını seyirci ile buluşturmak üzere kanalın dünya çapında yayılması benim hayalimdi. Canlı kültür ve sanat yaşamı ile tanınan bir ülke olan Türkiye'yi Sundance Channel'in yayına başlamasını kutlamak üzere ziyaret etmek benim için bir onur. Dünyanın dört bir yanından film yapımcılarının imzasını taşıyan dikkat çekici konuları önümüzdeki yıllarda Sundance Channel üzerinde seyircilere ulaştırmayı sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

AMC/Sundance Channel Global Başkanı Bruce Tuchman ise, "Digiturk ile gerçekleştirdiğimiz ortaklık, Sundance Channel'ın varlığı ve izleyici tabanının dünya çapında yayılması konusunda attığımız çok önemli bir adım. Sundance Channel'ın kendine özgü HD film ve TV yapımları ile yoğun bir talep görmeye devam ediyoruz ve Türkiye'deki izleyicilerin dünyaca ünlü ödüllü programlarımızı heyecanla karşılayacağından eminiz" dedi.

Üyelerine dünyanın en iyi içeriklerini sunma yönünde öncü bir vizyona sahip olduklarını belirten Digiturk İçerik ve Alımlar Direktörü Esra Özaral Altop; "Digiturk olarak, yayına başladığımız 2000 yılından bu yana, sürekli olarak en iyi ve en saygın içerikleri Türk televizyon izleyicisi ile buluşturmak için çalışıyoruz. Üyelerine en geniş ve en zengin film ve dizi içeriklerinden oluşan bir seçkiyi sunmakta kararlı bir platform olarak, Sundance Channel'ı sadece Digiturk üyelerine getirmekten büyük gurur duyuyoruz. Film yapmanın hikaye anlatmanın en iyi yolu, bağımsız film yapmanın ise özgün hikayeleri anlatmanın en büyüleyici yolu olduğuna inanıyoruz. Sundance Channel, bağımsız filmler ve özgün dizileri kapsayan içeriği ile en prestijli kanallardan biri olarak tüm dünyada kabul görüyor. Kuşağımızın simge haline gelmiş en büyük film yapımcılarından biri ve Sundance Channel'ın kurucusu olan Sayın Robert Redford'u aramızda görmek bizler için büyük bir onur. Bu özel günün gerçekleşmesini mümkün kılmak için harcadıkları yoğun emek ve işbirlikleri için Bruce Tuchman'a ve Sundance Channel'daki tüm dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Sundance Channel ile yepyeni bir dünyaya adım atacaksınız

Film, belgesel ve orijinal yapımlarıyla tanınan Sundance Channel, tüm dünyada farklı içerik arayan, bağımsız görüşlü izleyici kitlesinin vazgeçilmez adresi haline geldi.

Her ay yenilenen içeriği ile TV izleyicisinin farklı bir platformda bulamayacağı bağımsız filmleri ekrana taşıyan Sundance, dünyanın en prestijli film festivallerinde ödül kazanan yapımları sadece Digiturk üyelerine sunacak. Türkiye'de ilk defa yayınlanacak olan uluslararası belgesellerin yanı sıra, Cannes, Venedik ve Sundance gibi dünyanın en itibarlı film festivallerini de kamera arkası görüntüleri ile birlikte izleyiciler ile buluşturacak olan kanal, film dünyasının en önemli isimleri ile gerçekleştirilen özel röportajlar ile de vazgeçilmez olacak.

Sundance Channel her ay Cuma akşamları yeni bir bağımsız filmin ilk gösterimini gerçekleştirecek. Kanal ayrıca Türk seyircisi için özel olarak seçilmiş belgesel, dizi ve özel yapımlardan oluşan çok geniş bir seçkiyi de ay boyunca yayınlayacak.

Sundance Channel, önümüzdeki aylarda gösterime girecek olan çok sayıda programı da bugün açıkladı.

Richard Roxburgh'un başrolde oynadığı ve eleştirmenlerden büyük övgü alan Avustralya yapımı komedi-dram dizisi Rake'in yeni bölümleri Perşembe günleri saat 23.00'te kanalda yayınlanacak. Keith Miller imzasını taşıyan ödüllü bağımsız film Welcome to Pine Hill'in prömiyeri 21 Aralık tarihinde saat 23.00'te gerçekleştirilecek. Kanal, yeni yılı da Emmy ve Altın Küre Ödüllü Mad Men dizisinin 31 Aralık'ta saat 14:30'da başlayacak olan birinci sezon özel maratonu ile karşılayacak.

Ocak ayında, ABD'nin Utah eyaletindeki Park City'den Sundance Film Festivali'ni kutlayan 10 Days of Sundance de ilk defa seyirci ile buluşacak. 18-27 Ocak arasında her akşam, saat 23.00'te, festivalde övgü alan bir bağımsız film Sundance Channel ekranına gelecek. Bunlar arasında, 2012 Sundance Film Festivali'nden üç Resmi Seçim olan Goats (18 Ocak), Bones Brigade: An Autobiography (19 Ocak) ve California Solo (21 Ocak) da yer alıyor. Bu kapsamda prömiyeri yapılacak bir diğer film ise, bu yılın başlarında festivalde Jüri Büyük Ödülü'ne aday gösterilen I Am Not a Hipster (27 Ocak) olacak.

Ayrıca, son on yılda televizyon ekranlarının en çok beğeni toplayan dizilerinden biri haline gelen Mad Men'in ikinci sezon prömiyeri de 31 Ocak'ta saat 23.00'te gerçekleştirilecek. Yapımı Sundance Channel'ın ABD'deki kardeş kanalı AMC tarafından gerçekleştirilen ve eleştirmenlerin beğenisini toplayan Western dizisi adlı dizi ise, her Salı akşamı iki bölüm peş peşe yayınlanacak.Hell on Wheels'ın prömiyeri ise 19 Ocak tarihinde, saat 18:10'da yapılacak. İç Savaş sonrası Amerika'da geçen dizinin toplam 10 bölümü, 27 Ocak tarihine kadar her akşam yayınlanacak. 29 Ocak tarihinde saat 19.00'da ilk defa izleyici ile buluşacak olan Kanada yapımı Intelligence adlı dizi ise, her Salı akşamı iki bölüm peş peşe yayınlanacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Robert Redford, Türkiye'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement