Rize - Mikader'den Rize Çocuk Yuvası'na Yardım Eli - Son Dakika
Güncel

Rize - Mikader'den Rize Çocuk Yuvası'na Yardım Eli

Rize - Mikader\'den Rize Çocuk Yuvası\'na Yardım Eli

Minik Kalplerle El Ele Derneği, (Mikader), Rize Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Atatürk Çocuk Yuvası'nı Eksiklikleri Gidererek Modern Bir Yuvaya Dönüştürdü.

28.03.2011 18:10

MİNİK Kalplerle El Ele Derneği, (MİKADER), Rize Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Atatürk Çocuk Yuvası'nı eksiklikleri gidererek modern bir yuvaya dönüştürdü. Sanatçı Erol Evgin'in de katkılarıyla yeniden düzenlenen yuva törenle açıldı.

MİKADER Yönetim Kurulu Başkanı Nesrin Ercan ve beraberindeki üyeler, yaklaşık 3 ay önce Rize'ye gelerek Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Atatürk Çocuk Yuvası'nda incelemelerde bulundu, eksikliklerini belirledi, açmayı planladıkları çocuk evleri için yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra İstanbul'da Sanatçı Erol Evgin'in katılımıyla düzenlenen geceden elde edilen gelirle Çocuk Yuvası'nın belirlenen eksiklikleri giderildi. Yuva için ayrıca kapalı bir sosyal alan oluşturuldu. Modernleştirilen ve eksiksiz hale getirilen çocuk yuvası için düzenlenen açılış törenine Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turhan Talu, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Nuri Gezmiş, MİKADER Yönetim Kurulu Başkanı Nesrin Ercan, Sanatçı Erol Evgin ile MİKADER yönetim kurulu üyeleri katıldı.

AMACIMIZ YURTLARDAKİ ÇOCUKLARIN YAŞAM KOŞULLARINI İYİLEŞTİRMEK

MİKADER Yönetim Kurulu Başkanı Ercan, çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtlarında yaşamakta olan çocukların yaşam koşullarını iyileştirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Asıl amaç onları geleceğe, doğru hedefler belirleyebilen, ayakları yere sağlam basan ve özgüveni tam bireyler olarak taşımaktır. Onları çok umursayan bir Türkiye ailesi olduğunu, yaşamlarının her etabının dikkatle izlediğimizi ve geleceğini şimdiden planlamaya çalıştığımızı anlatmaya ve ruhlarına dokunmaya çalışıyoruz. Rize etabının yapılmasında büyük emeği olan Türkiye'nin yetiştirdiği ender değerlerden Erol Evgin'e böyle bir projeye destek olduğu için teşekkür ediyorumö dedi.

EROL EVGİN: "BU KUTSAL HİZMET İÇİN EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUMö

Sanatçı Erol Evgin ise, "Küçük yavrularımızın refahı ve mutluluğu için kurulmuş olan bu yuvalar çok önemlidir. Çünkü insanlar ilköğretimde öğrendiği her şeyi zamanla unutabilir. Ama kendisine değer verilip verilmediğini hiç unutmaz. Horlanmış mı, yoksa sevilmiş mi? Onun izleri yaşam boyu devam ediyor. MİKADER çocukların kendilerini iyi hissetmelerini sağlayacak ortamlar oluşturuyor. Bu yarınlarımız için çok büyük hizmet. Bu kutsal hizmet için emeği geçenlere teşekkür ediyorumö diye konuştu.

"EĞER SEVDANIZ YOKSA ÇOCUKLARA SAHİP ÇIKAMAZSINIZö

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu da, "Eğer sevdanız yoksa dünyada söyletecek sözünüz de yoktur. Eğer sevdanız yoksa çocuklara sahip çıkamazsınız. Memlekete sahip çıkamaz ve bir adım öteye götüremezsiniz. İşte buradaki çalışma sevdanın eseridir. Bu çocuklara sahip çıkmanın eseridir. Dernek yöneticilerini gayretli çalışmaları ve bize verdikleri heyecandan dolayı kutluyorumö dedi.

EROL EVGİN'DEN ÇOCUKLARA MİNİ KONSER

Konuşmaların ardından Atatürk Çocuk Yuvası için oluşturulan kapalı sosyal tesis, Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, MİKADER Yönetim Kurulu Başkanı Nesrin Ercan ile sanatçı Erol Evgin'in birlikte kurdele kesmesinden sonra açıldı. Ardından sosyal tesisi ve çocuk yuvasını gezen heyet çocuklarla yakından ilgilendi, sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu sırada sanatçı Erol Evgin, kendisinin de çocukluk yıllarında arkadaşı olan eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz ile birlikte yurtta kaldığını belirterek, çocuklara mini bir konser verdi. Evgin'i ilgiyle dinleyen çocuklar da daha sonra davetlilere atma türküler söyledi. Çocuklarla birlikte horon oynayan Evgin, şarkıcı olmak isteyen bir kız çocuğuna da yardımcı olacağını belirtti. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Çocuk Yuvası'na katkı sağlayan MİKADER yöneticilerine plaket sundu.

ÇOCUK EVLERİNİ İNCELEDİLER

Heyet daha sonra MİKADER tarafından Rize'de oluşturulan çocuk evlerini inceledi, ardından da Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu'nu makamında ziyaret etti. Vali Hacımüftüoğlu, MİKADER Yönetim Kurulu Başkanı Nesrin Ercan ve sanatçı Erol Evgin'e özel işlemeli çay bardak seti hediye etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rize - Mikader'den Rize Çocuk Yuvası'na Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement