Rize'de İtfaiye Teşkilatının Kuruluşunun 299. Yıldönümü Etkinlikleri - Son Dakika
Güncel

Rize'de İtfaiye Teşkilatının Kuruluşunun 299. Yıldönümü Etkinlikleri

Rize\'de İtfaiye Teşkilatının Kuruluşunun 299. Yıldönümü Etkinlikleri

Rize'de itfaiye teşkilatının kuruluşunun 299.yıldönümü etkinliklerle kutlandı.

25.09.2013 12:33

Rize'de itfaiye teşkilatının kuruluşunun 299. yıldönümü etkinliklerle kutlandı.

Rize'de İtfaiye Teşkilatı'nın kuruluşunun 299. yıldönümü ve İtfaiye Haftası dolayısı ile bir tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize Vali Yardımcısı Şefik Akgöl ve çok sayıda kişi izledi. Törende açılış konuşmasını Rize Belediyesi İtfaiye Müdürü Uğur Minder yaptı. Minder, konuşmasında İtfaiye Teşkilatı'nın tarihçesinden bahsederek vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise konuşmasında itfaiye teşkilatlarının bölgesel özellikler göz önünde bulundurularak güçlendirilmesi gerektiğini belirterek "İtfaiye denince aklımıza yangına müdahale eden bir teşkilat gibi geliyor. Ülkemizin ve dünyanın şartları değiştiği için bunun da değişmesi gerekiyor. Bu anlamda Rize itfaiyesi afetlere, trafik kazalarına diğer doğa olaylarına müdahale mecburiyetinde olan bir teşkilattır. İlimizde yaşanan sel olaylarında itfaiyemiz aktif rol almaktadır. Türkiye'deki itfaiyeler illerinde yaşanan olaylara göre hazır olmalıdır. Güney illerimizde Suriye'den dolayı bir kimyasal saldırı endişesi var. Peki kim tedbir alıyor. Basından takip ettiğim kadarıyla Türk Silahlı Kuvvetlerimizin aldığı önlemler var. Ama yerel anlamda da itfaiyeler üzerinden o bölgelerde tedbirler alınmalıdır. Bu anlamda Türkiye Cumhuriyeti devletinin, hükümetimizin itfaiye teşkilatını komple yeniden yapılandırmalı, her bölge kendi hassasiyetini öne çıkartacak bir yapılanma olmalıdır. Bu anlamda Rize itfaiyesi azda olsa bir değişikliğe gitti. Bölgemizin en güzide itfaiyelerinden birisiyiz. Bir ay gibi bir süre ile yeni gelecek aracımız ile Trabzon'daki gibi güçlü bir itfaiyeye sahip olmuş olacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yangın söndürme, yaralı kurtarma tatbikatları gerçekleştirildi. Gerçeğini aratmayan tatbikatlar yoğun ilgi gördü. Rize Belediyesi İtfaiyesi bünyesinde oluşturulan arama kurtarma timinin gösterileri nefes kesti. Arama kurtarma timinde görevli iki itfaiye eri 30 metre yükseklikteki itfaiye merdiveninden halatlarla inerek Türk bayrağı açtı. Erler, ileri düzeyde askeri eğitim alan polis ve askerlerin yaptığı gibi halatlardan başları aşağıda kalacak şekilde indiler.

Tören sırasında itfaiyeci elbisesi giymiş minik itfaiyeciler şiirler okuyarak gösterileri alkışladılar. Miniklere tören sonunda itfaiye haftasına uygun hediyeler itfaiye erleri tarafından hediye edildi. Töreni yaklaşık 300'e yakın vatandaş ve görevli takip etti. - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Rize'de İtfaiye Teşkilatının Kuruluşunun 299. Yıldönümü Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement