Rize - Bakan Günay: Aslan Yattığı Yerden Belli Olur Doğu Karadeniz Turizm Odaklı Kalmınma Planı Toplantısı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Rize - Bakan Günay: Aslan Yattığı Yerden Belli Olur Doğu Karadeniz Turizm Odaklı Kalmınma Planı Toplantısı

Rize - Bakan Günay: Aslan Yattığı Yerden Belli Olur
Doğu Karadeniz Turizm Odaklı Kalmınma Planı Toplantısı
07.08.2010 22:35

Doğu Karadeniz Turizm Odaklı Kalkınma Planı Toplantısı Sonunda Konuşan Bakan Ertuğrul Günay, Hükümetin Planın Çok Ciddiye Aldığını Kaydetti ve Şunları Söyledi: "bölgenin Potansiyelini Ülkenin ve Dünyanın Hizmetine Sunmak İstiyoruz. Yanlış Yapılaşma ve Şehirleşmeden Kaynaklanan Sorunlar Var. Bunlarla Ciddi Mücadele Etmek Gerekiyor. Yöreye Uygun Yapılaşma Yapmalıyız. Nerede Yanlış Uygulama Varsa Ona Karşı Olacağız. Ama Her Şeyi de Ankara'dan Beklememeliyiz. Yerel Yönetimlerin de İnisiyatif Alması Lazım. Yereldeki Arkadaşlarımızda Bundan Sonra Küçük Oy Kitlelerine Taviz Vermemeli. Herkesin İşe Kapısının Önünü Süpürmekle Başlaması Gerektiğini Düşünüyorum" Dedi.

Doğu Karadeniz Turizm Odaklı Kalkınma Planı toplantısı sonunda konuşan Bakan Ertuğrul Günay, hükümetin planın çok ciddiye aldığını kaydetti ve şunları söyledi: "Bölgenin potansiyelini ülkenin ve dünyanın hizmetine sunmak istiyoruz. Yanlış yapılaşma ve şehirleşmeden kaynaklanan sorunlar var. Bunlarla ciddi mücadele etmek gerekiyor. Yöreye uygun yapılaşma yapmalıyız. Nerede yanlış uygulama varsa ona karşı olacağız. Ama her şeyi de Ankara'dan beklememeliyiz. Yerel yönetimlerin de inisiyatif alması lazım. Yereldeki arkadaşlarımızda bundan sonra küçük oy kitlelerine taviz vermemeli. Herkesin işe kapısının önünü süpürmekle başlaması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Bakan Günay, "İnancının temeli temizlik olan bir toplumun oturduğu yeri temiz tutmamasının altında yatan gerekçeyi çözebilmiş değilim. Ciddi bir kayma ve kırılma var. İnancınızın gereğini yapmak için günde beş kere elinizi ayağınızı yıkayacaksınız ama arkanızda bıraktığını yerde bir çöp yığını olacak. Bu böyle olmaz. Türkiye'de bu konuda çok ciddi bir sıkıntımız var. Aslan yatağından belli olur. Önce herkes kapısının önünü süpürecek" diyerek sözlerini noktaladı.

Katılımcıların toplu fotoğraf çektirmesi ile sona eren toplantının sonuç bildirgesinin yarın açıklanacağı belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rize - Bakan Günay: Aslan Yattığı Yerden Belli Olur Doğu Karadeniz Turizm Odaklı Kalmınma Planı Toplantısı - Son Dakika


Advertisement