"Reyhanlı'ya Tekstil Fabrikası Kurulacak" - Son Dakika
Güncel

"Reyhanlı'ya Tekstil Fabrikası Kurulacak"

"Reyhanlı\'ya Tekstil Fabrikası Kurulacak"

Hatay Bağımsız Milletvekili Adayı Nihat Taşkın;

31.05.2011 11:49

Bağımsız Aday Taşkın, "Tekstil Fabrikasının hizmete geçmesiyle en az 1000 kişiye istihdam sağlayacağı ve dolayısıyla bölge esnafına da dönüşümünü düşünerek 30 bin kişiye yansıyacak."

Hatay Bağımsız Milletvekili Adayı Araştırmacı Gazeteci Nihat Taşkın, yaptığı açıklamasında Reyhanılı'ya Tekstil Fabrikası kurulacağını açıkladı.

Bağımsız Aday Taşkın, " Reyhanlı'ya yapacağı yatırımları proje kapsamına aldığını ve Allâh nasip eder seçildiğim takdirde, Reyhanlı İlçemize, özel sektör veya Devlet Vatandaş El birliği ile bir tekstil fabrikası kurduracağını ve Dünyanın en iyi pamuğunun yetiştiği amik ovasında, pamuğun öneminin daha da artacağını ve bölge halkına önemli kazanç sağlarken, Reyhanlı eski günlerinden daha iyi, emin adımlarla yoluna devam edecek."

Reyhanlı, Kumlu, Ortak Projelerle Sorunları Çözümlenecek

Reyhanlı ve Kumlu ilçelerimiz bilindiği gibi tarıma dayalı faaliyetler yapmaktadır.

Yıllardan beri Amik Ovası, Hükümetler Amik Ovası'nının sulamasıyla ilgili olarak bir netice alamamıştır.

12 Haziranda yapılacak Genel seçimlere hazırlanan ve ya propaganda yapan, ovanın insanı sizlere Ovanın Su Sorununu halledeceğiz diyerek, sizleri gene aldatacaklar. İnanmayın bu iş sizleri sevmekle olur.

Halkın yanında olmakla olur.

İlk projem halk gibi düşünen, ezilmişliği hisseden, yoksulluğu bilen, dahası Devletin gelirini arttırmak sevdasıyla yola çıkan, çıkarken önce devletini seven, sonrada milleti gibi düşünen ve hisseden yıllardır Hatay'da araştırmacı gazeteci yazar olan bir kardeşiniz olarak, mutlaka bu Ovamızın problemlerini çözmek üzere bir çok projelerin önce sizin önünüze koyacağım. Sonrada sizlerle birlikte hangi parti iktidarda olursa olsun, sizinle birlikte yumruğumu masalarının üstününe vuracağız.

Gerekirse uyanmaları için tepelerine vuracağız. Söz veriyorum.

Amik Ovasını MKÜ İle El Ele Vererek Kurtaracağız

Ortadoğuda ve Türkiye'de kullanılan Fırat Nehri'nin suyu çok önemli minaral zenginliğimizdir.

Bundan dolayıdır ki bölgedeki tüm toprakların zenginliği bu minarallerden kaynaklanmaktadır.

Yıllardır politikacılarımızın devamlı şekilde oynadıkları, Amik Ovası bizim esas zenginliğimizdir.

Amik Ovasından geçinen siz saygı değer halkımızın verimliliğini arttırmak üzere Amik Ovası ile ilgili, sizin tavsiyeleriniz doğrultusunda bölge halkının çıkarlarını koruyacak şekilde, toprağa gerekli ilgi ve yatırım yapıldığı takdirde şimdiki verimin iki katı fazlası verim alacağımıza yürekten inanmaktayım.

Bu konu ile ilgili Hatay MKÜ'nün engin bilgilerinden faydalanılarak, topraktan extra verim adı altında, bu hamleyi hep birlikte başlatacağız ve bu verimi Allâh'ın izniyle tam olarak yakalayacağız.

Bugüne değin bu kadar verimli topraklardan gerekli verimi alamayışımızın sebebi şimdiye kadar ki siyasilerin koltuk sevdası, başkan korkusu ve de basiretsizlikleridir.

Ben korkusuzca bölge halkının çıkarlarını gözetmek için, bu işe varım dedim. Namus ve şeref anlayışıma göre siz saygı değer seçmen çıkarlarınızı kanımın son damlasına kadar TBMM'de koruyacağıma, gözeteceğime ve hiç bir korkum olmadan yapacağıma gönülden inanmanızı dilerken, tüm tarım çalışanlarımızın sesi olacağıma dair namus ve şerefim üzerine and içerim.

Sınır Ticareti Oluşarak Gelişecek

Öyle bir şehiriz ki Ortadoğuya açılan en ılımlı kapılar İlimizde olasına rağmen, Türkiye'nin 2. büyük kapısı olan Cilvegözü yılardır üvey evlat muamelesi görmüş, enerji politikalarının ön plana çıkmasıyla, global ekonomi ile oynayan ülkelerin, bölgede yaptırım gücü meydana çıktıktan sonra gene siyasilerin değil, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin dikkatini çekmiş, Yap İşlet Devret Modeliyle çok yıllar sonra gerekli ve hakkettiği önemi bir nebze olsun giderilmeye çalışılmıştır.

İlimizdeki iki sınır kapısının yakınındaki ilçeler ve beldeler bu sınır kapılarında yapılan ticaretle ayakta durmaya çalışmaktadırlar.

Kanımca ilimizde sınır ticaretinin uygulanamayışının sebebi, komşu ülkelerle yapılan anlaşmaların uygulanamayışı gene siyasilerimizin beceriksizliklerindendir.

Bölgede sınır ticaretinin gelişmesi demek, bir birine düşkün iki toplumun ekonomik olarak güçlenmesi demektir.

Güç yıllardır siyasilerimizin korktuğu ve peşinden koştuğu bir histir.

Bundan dolayı değilmidir ki, Başkanların arkasında peşi sıra koşuşturan, milletvekili sıralamasında yer almak için el ayak öpen milletvekillerimiz bu güce başkanları sayesinde kavuşmuşlardır. Yüce Allâh'tan dileyim bana bu gücü kendisinin vermesidir.

Amik Ovasına Müşterek Organize Sanai Bölgesi Kurulacak

İşsizliği gidermek için tarıma dayalı Reyhanlı ve Kumlu'nun kullanabileceği müşterek bir organize sanayi bölgesi tespit ederek, mutlaka gerçekleştirmek için her türlü gayret içerisinde olacağım.

Bu proje gerçekleştiği zaman bu ilçelerimizin gençlerine böylece iş imkânı ister istemez bulmuş olacağız.

Reyhanlı, Kumlu İlçelerimize Devlet yatırımları Hızlanacak

Yarım kalan devlet yatırımları, okul, hastane, sağlık ocağı ve yolların bir an önce bitirilmesi ve kalkınmada öncelikli ilçemiz olması için gerekli tanıtım ve girişimleri sağlamaya çalışacağım.

Sevgili Reyhanlı, Kumlu ve hemşehrilerim sizin sorunlarınız benim sorunlarımdır. Sizlerle daha iç içe olarak, bire bir, bir birimizi anlayarak, sorunlara beraber çözüm üreterek, hedeflerimize en kısa zamanda ulaşma çabası içerisinde olacağıma, seçilsem de seçilmesem de bu değindiğim konu ve sorunları, bölgesel sorumlu bir gazeteci olarak her zaman dile getireceğim. Zaman zaman takipçisi olurken, sizleride ziyaret edeceğim, sizleri yanlız bırakmayacağıma dair söz veriyorum.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Reyhanlı'ya Tekstil Fabrikası Kurulacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement