Reyhanlı Patlamasının 1 Numaralı Zanlısı Hayatta Mı? - Son Dakika
Güncel

Reyhanlı Patlamasının 1 Numaralı Zanlısı Hayatta Mı?

Reyhanlı Patlamasının 1 Numaralı Zanlısı Hayatta Mı?

Özgür Suriye Ordusuyla Muhalifler arasındaki çatışmalar sırasında öldürüldüğü iddia edilen THKP-C Acilciler Grubu Lideri, hayatta olduğuna dair bir video paylaştı.

26.03.2014 11:42  Güncelleme: 12:05

Kessep'te Özgür Suriye Ordusuyla Muhalifler arasında devam eden çatışmalar sırasında öldürüldüğü iddia edilen THKP-C Acilciler Grubu Lideri Mihraç Ural hayatta olduğuna dair bir videoyu sosyal paylaşım sitesi üzerinden paylaştı.

KAMERA KARŞISINA PORTAKAL ÇİÇEĞİ İLE ÇIKIYOR

Videoda dimdik ayakta olduklarını belirten Mihraç Ural, Keseb kasabasında çok şiddetli çatışmalar yaşandığını söylüyor. 5 dakika 2 saniyelik videoda Ural, kamera karşısına portakal çiçeği ile çıkıyor. Barış mesajları veren Ural, elindeki portakal çiçeğini silahının namlusuna koyarak, Suriye'de barış sağlandığında, sokaklarda böyle yürüyeceğini söylüyor. Suriye'de barış yapmaya hazır olduğunu belirten Mihraç Ural tarihin kardeşlikten yana olduğunu kaydediyor.

"BU PORTAKAL ÇİÇEĞİNİ TÜRK ORDUSUNA HEDİYE EDİYORUM"

Suriye Hava Kuvvetlerine ait savaş jetini de düşüren, Türk Ordusuna Ural, "Suriyeli kardeşleriniz sizi seviyor. Bayrağınızı, ülkenizi seviyor, elimdeki bu portakal çiçeğini Türk Ordusuna hediye etmek istiyorum, Suriye halkları ve Türk halkı kardeştir" diye sesleniyor.

ÖCALAN İLE 17 YIL SURİYE'DE YAŞADI

11 Mayıs 2013 yılında, Reyhanlı'da yaşanan patlamaların 1 numaralı faili olarak aranan Mihraç Ural hakkında, Türkiye'de yakalama kararı çıkarılmıştı. Ural Hatay'daki savaş karşıtı protestolarda gençleri sokağa dökmekle de suçlanıyordu. Mihraç Ural,  PKK lideri Abdullah Öcalan ile 17 yıl Suriye'de birlikte yaşadı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Reyhanlı Patlamasının 1 Numaralı Zanlısı Hayatta Mı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement