Reyhanlı'daki Bombalı Saldırılar - Son Dakika
Güncel

Reyhanlı'daki Bombalı Saldırılar

Reyhanlı\'daki Bombalı Saldırılar

Kerem Kocalar / Cem Genco - Suriye'nin İdlib kentine bağlı Atme kasabasında kurdukları derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veren Suriyeliler, Reyhanlı ilçesinde gerçekleştirilen bombalı saldırıların üzüntüsünü yaşıyor.

15.05.2013 15:20

Kerem Kocalar/ Cem Genco - Suriye'nin İdlib kentine bağlı Atme kasabasında kurdukları derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veren Suriyeliler, Reyhanlı ilçesinde gerçekleştirilen bombalı saldırıların üzüntüsünü yaşıyor.

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak güvenli gördükleri Türkiye sınırı yakınında kurdukları çadırlara yerleşen binlerce Suriyeli, zor şartlar altında yaşamını sürdürüyor. Salgın hastalıkların görüldüğü bölge, olaylarda uzuvlarını kaybedenler ve yakalandıkları hastalıklara yenik düşmemek için çaba gösteren Suriyelilerle dolu.

Reyhanlı'nın karşısındaki Atme bölgesinde kalan Suriyelilere, Türk Kızılayı ve çeşitli kuruluşlar yardımda bulunuyor.

Önceki günlerde etkili olan yağış nedeniyle birçok yerin çamur içerisinde kaldığı çadırların çevresindeki kadınlar, leğenlerde bulaşık ve çamaşır yıkıyor; çadırların arasına gerdikleri iplerde çamaşırlarını kurutuyor. Çadırların bulunduğu bölgeye yaklaşık 3 kilometre uzaklıktan su taşıyan Suriyeli kadınlar, bu suyla çadırların etrafında çocuklarını da yıkıyor.

Kasabadaki yaşamlarına yavaş yavaş adapte olmaya başladıklarını anlatan Suriyeliler, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde gerçekleştirilen bombalı saldırılardan duydukları üzüntüyü, AA muhabirleri aracılığıyla duyurmaya çalıştı.

-"Bomba kendi evimizin önünde patlamış gibi üzüldük"-

Suriye'deki bombardımanda oğlu ağır yaralanan Meryem Ali, yaptığı açıklamada, çok ciddi acılar yaşadıklarını belirterek olaylardan kaçarak Atme'de yaşamaya başladıklarını söyledi. Suriye'deki bombardıman sırasında oğlu Hacı Süleyman'ın ağır yaralandığını anlatan Ali, "Biz Suriye'de çok acı çektik. En yakınlarımızı kaybettik, hatta çoğundan hala haber alamıyoruz" dedi.

Reyhanlı'daki patlamaları duyduklarında çok üzüldüklerini dile getiren Ali, şöyle konuştu:

"Reyhanlı'nın yaşadığı acıyı en iyi biz biliriz. Çünkü biz aylardır benzer şeylere muhatap kalıyoruz. Biz burada olduğumuz sürece Türk halkı bizimle ekmeğini paylaştı. Şu an biz yaşıyorsak onların emeği çok. Bu yüzden Reyhanlı'daki saldırı duyduğumuzda, bomba kendi evimizin önünde patlamış gibi üzüldük. Türkiye'nin gördüğü en küçük acıda, bizim içimiz acır. Çünkü onlara minnettarız."

Çadır sakinlerinden Yahya Bedridi ise Reyhanlı'daki patlamanın üzüntüsünü halen üzerlerinden atamadıklarını ifade ederek "Reyhanlı'daki olayı duyduğumuzda Atme'deki herkes çok üzüldü. Buradaki insanlar yeni yeni kendine geliyor. Olay ilk duyulduğunda kimsenini ağzını bıçak dahi açmıyordu. Umarız böyle acılar bir daha yaşanmaz" diye konuştu.

Yayıncı: İsa Sansar - İDLİB

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Reyhanlı'daki Bombalı Saldırılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement