Reyhanlı CHP Milletvekilleri Reyhanlı'da İnceleme Yaptı CHP Milletvekilleri Reyhanlı'da İnceleme... - Son Dakika
Güncel

Reyhanlı CHP Milletvekilleri Reyhanlı'da İnceleme Yaptı CHP Milletvekilleri Reyhanlı'da İnceleme...

Reyhanlı CHP Milletvekilleri Reyhanlı\'da İnceleme Yaptı CHP Milletvekilleri Reyhanlı\'da İnceleme...

CHP milletvekilleri Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde patlamaların meydana geldiği yerlerde inceleme yaptı.

22.05.2013 19:27

Chp milletvekilleri Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde patlamaların meydana geldiği yerlerde inceleme yaptı.

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, İstanbul Milletvekilleri Ali Özgündüz, Ercan Cengiz ve Süha Aldan Kaymakam Yusuf Güler ile AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi'yi ziyaret etti. Cihaner ve Eryılmaz, belediye binası yanındaki olay yerini gezdikten sonra gruptan ayrıldı. Gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan Cihaner, incelemeden sonra açıklama yapabileceklerini söyledi. İstanbul Milletvekilleri Ali Özgündüz, Ercan Cengiz, Süha Aldan belediye hizmetlerinin geçici olarak yapıldığı milli eğitim müdürlüğü eski binasına giderek, belediye başkanına geçmiş olsun ve başsağlığı dileğinde bulundu. Başkan Şanverdi, Reyhanlı halkının bu olayı atlatabilmesi, yaralarının sarılabilmesi için ellerinden gelen çabayı harcadıklarını belirtti. Milletvekili Süha Aldan ise, bölgenin nabzını tutabilmek ve ulaşabildikleri kadarıyla, ne olup bittiğini gözlemlemek amacıyla ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi.

OLAYLARA SİYASAL BAŞARISIZLIK DIŞINDA BAKMALIYIZ

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerektiğini anlatan Aldan, şöyle konuştu

İktidar muhalefet demeden hep birlikte, böylesi olaylardan sonra sokak dedikodusu yayılmaya başladı. Gizli soruşturmalarda bazı şeyler gizlendikçe, sokak kendine özgü bir şeyler üretip, yaydı. Yaşanan katliam, şiddetle lanetlenecek bir olaydır. Kim yapmış olursa olsun, temel amaç, insanların huzurunu bozmaktır, insanları bir birine düşürmektir. Başta Reyhanlılı olarak, siz yerel yöneticilere ve muhtarlarımıza çok önemli görevler düşüyor. Bu oyunu bozmalıyız. Çünkü Hatay'a, Reyhanlı'ya huzur gelmeli. Bu acı olaydan sonra, insanlar daha da birbirine kenetlenmeli. Bu noktada ana muhalefet partisi yetkilileri olarak, bize ne görev düşüyorsa, her türlü yardıma hazırız. Reyhanlı halkının yanındayız. Olaylara, siyasal bir başarısızlığın dışında bakmamız doğru olur inancındayım.

BAYRAK YAKMA OLAYI YAŞANMADI

Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ise patlamadan önce, ilçede hesap meselesinden çıkan tartışma sonucu, 'bayrak yakıldı' söylentisi üzerine gerilim yaşandığını hatırlatarak, Reyhanlı'da bayrak yakma olayı yaşanmadı. Bazı kötü niyetli kişilerin yaptığı tamamen yanlış bir olaydı dedi.

Şanverdi, Suriyelilere hükümet olarak herhangi bir yardımda bulunulmadığını belirterek, Suriyelilerin pasaportları ile gelip ev kiraladıklarını ve hepsinin kendine yetecek parası olduğunu dile getirdi. Dışarıda kalanların da, çadır kentlere yönlendirildiğini vurgulayan Şanverdi, evlerde oturanların ise adli olarak herhangi bir olaya karışmadıklarını ifade etti.

Heyet, ziyaretin ardından incelemelerine devam etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Reyhanlı CHP Milletvekilleri Reyhanlı'da İnceleme Yaptı CHP Milletvekilleri Reyhanlı'da İnceleme... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement