Renkli ve Eğlenceli Faber-Castell Atölyeleri - Son Dakika
Güncel

Renkli ve Eğlenceli Faber-Castell Atölyeleri

Renkli ve Eğlenceli Faber-Castell Atölyeleri

Rengarenk boncuklar birbirinden yaratıcı parmaklarla buluşuyor.

31.03.2014 15:36

Dünyaca ünlü yazım ve boyama gereçleri üreticisi Faber-Castell desteği ile Rahmi M. Koç Müzesi, Pera Müzesi, İstanbul Oyuncak Müzesi ve Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi'nde düzenlenen atölye çalışmalarıyla, farklı tasarımlar yapma şansı bulan çocuklar, hafta sonunu keyifli bir şekilde geçiriyorlar.

Rahmi M. Koç Müzesi
Etkinlik: 'Boyama Atölyesi; Taktım Takıştırdım'
Yer: Fenerbahçe Vapuru
Tarih: 5 Nisan Cumartesi
Saat: 11:00 – 12:00
Yaş: 8 - 12 Yaş Arası

Etkinlik detayı: Rengarenk boncuklar birbirinden yaratıcı parmaklarla buluşuyor. Parmaklarda şekillenecek boncuklar özel günlerde takıp takıştırmak için birer aksesuara dönüşüyor. 'Taktım Takıştırdım' atölyesi ilk başta kızlara özel bir atölye gibi görünse de beyleri de güzel bir sürpriz bekliyor. Atölyeye katılım için biletler www.biletix.com üzerinden temin edilebilir. Kişi başı katılım bedeli 40 TL'dir.

Pera Müzesi
Etkinlik: 'Kukla Kukla'
Yer: Pera Müzesi
Tarih: 5 Nisan Cumartesi
Saat: 11:00 – 13:00
Yaş: 4- 6 Yaş Arası

Etkinlik detayı: Çocuklar önce Picasso sergisini gezip eserleri inceleyip, hemen ardından Picasso'nun deli dolu insan figürlerinden yola çıkarak, farklı malzemelerle 3 boyutlu karakterler yaratıyorlar. Atölye başına katılım bedeli: 45 TL PERAkart aile ile %50 indirimli.

Etkinlik: 'Kuzeye Yolculuk'
Yer: Pera Müzesi
Tarih: 5 Nisan Cumartesi
Saat: 14:00 – 16:00
Yaş: 7 - 14 Yaş Arası
Etkinlik detayı: Norveçli sanatçı Benjamin Slotteröy'in "Kıymetlı Sıvı" isimli eserinden ilham alarak, çocuklar malzeme ve form ilişkisi üzerinden çeşitli saydam malzemelerin yardımıyla 3 boyutlu tasarımlar yapıyorlar. Atölye başına katılım bedeli: 45 TL PERAkart aile ile %50 indirimli.

Etkinlik: 'Parmaklarla Dans'
Yer: Pera Müzesi
Tarih: 6 Nisan Pazar
Saat: 12:20 – 14:20
Yaş: 4 - 6 Yaş Arası

Etkinlik detayı: Çocuklar, Finlandiyalı cam sanatçısı Anu Penttinen'in düzen ve düzensizlikle ilgili çarpıcı renkler içeren tasarımlarından oluşturulan sergiyi gezerken yorum ve çizimler yapıyorlar. Ardından, naylon yüzey üzerine özel fırçalarla kendi motif ve desenlerini boyuyorlar. Atölye başına katılım bedeli: 45 TL PERAkart aile ile %50 indirimli.

Etkinlik: 'Linol Baskım'
Yer: Pera Müzesi
Tarih: 6 Nisan Pazar
Saat: 15:00 – 17:00
Yaş: 7 - 14 Yaş Arası
Etkinlik detayı: Picasso'nun sergisi kapsamında onun gravürlerini inceleme şansı yakalayan çocuklar, sonrasında kendi çizimlerini linole geçirerek özgün baskılarını hazırlıyorlar. Atölye başına katılım bedeli: 45 TL PERAkart aile ile %50 indirimli.

Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi
Etkinlik: 'Yelkenler Fora: Tasarım Atölyesi'
Yer: Ankara Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi
Tarih: 5 Nisan Cumartesi
Saat: 11:00 – 12:30
Yaş: 7 - 11 Yaş Arası
Etkinlik detayı: Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi'ndeki yelkenlileri, gemileri ve denizcilikle ilgili her şeyi inceleyecek olan çocuklar, kendi gemilerini yapıyorlar. Eğlenceli bir dünyaya doğru yelken açıyorlar. Atölyeye katılım için, 0312 309 68 10 no'lu telefondan rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir. Kişi başı katılım ücreti 20 TL'dir.

İstanbul Oyuncak Müzesi
Etkinlik: 'Faber-Castell ile Yetenekli Eller Atölyesi; Kağıttan Tablo Atölyesi'
Yer: İstanbul Oyuncak Müzesi
Tarih: 5 Nisan Cumartesi
Saat: 11:00 – 12:30
Yaş: 4 - 10 Yaş Arası (Aile İle)

Etkinlik detayı: Nisan ayı boyunca, İstanbul Oyuncak Müzesi'nde 'Sanat' temalı atölyeler çocukları bekliyor. Bu hafta Faber-Castell Yetenekli Eller Atölyesi kapsamında, çocuklar kağıt katlama sanatı ile tanışıp kendi tasarımlarını oluşturuyorlar. Atölyeye katılım için müzeyi arayarak rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir (0216 359 45 50-51). Etkinlikler, müze ziyaretçilerine ücretsizdir. İndirimli müze giriş ücreti 7 TL, tam giriş ücreti 10 TL'dir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Renkli ve Eğlenceli Faber-Castell Atölyeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement