Ren Nehiri'ne Düşen Can'dan 4 Gündür Haber Alınamıyor - Son Dakika
Güncel

Ren Nehiri'ne Düşen Can'dan 4 Gündür Haber Alınamıyor

Ren Nehiri\'ne Düşen Can\'dan 4 Gündür Haber Alınamıyor

ALMANYA'nın Duisburg kentinde 4 gün önce arkadaşlarıyla Ren Nehiri kenarına giden Can Dip(13), suya düşerek kayboldu.

31.05.2013 09:34

Yakınları, SADECE İLK GÜN ARAMA YAPILDIĞINI İDDİA ETTİ

ALMANYA'nın Duisburg kentinde 4 gün önce arkadaşlarıyla Ren Nehiri kenarına giden Can Dip(13), suya düşerek kayboldu. Büyük acı yaşayan Dip ailesi, yetkilinin kendilerine yardımcı olmadığını ileri sürerek ilk günden sonra nehirde arama yapılmadığını iddia etti.

ALMANYA'nın Duisburg kentinde yaşan 5 çocuk sahibi Dip ailesinin ikiz çocuklarından olan Can (13), 4 gün önce okul çantasını eve bıraktıktan sonra iki arkadaşıyla Wanheimerort semtinden geçen Ren Nehri kenarına gezmeye gitti. İddiaya göre, bir süre nehirin kenarında arkadaşlarıyla oyun oynayan Can, bilinmeyen bir nedenle Ren'e düşerek azgın sularda kayboldu.

Bir saat sonra Can'ın nehire düştüğü haberine alan Dip ailesi, olay yerine gitti. Salı gününden beri eşi Kahrin, çocukları Leyla, Deniz, İrfan ve Cem ile oğlu Can'ın nehire düşdüğü yerde bekleyen çaresiz baba Ali Dip'i, akrabaları ve Türk-Alman komşuları yalnız bırakmadı.

Küçük Can'ın nehre düşdüğü yerde güvenlik önleminin bulunmaması tepkiye neden oldu. Komşuları olay yerine Can'ın fotoğrafını koyarak etrafını mumlarla ve çiçeklerle donalttı.

ARKADAŞI TARAFINDAN İTİLDİ İDDİASI

Öte yandan Dip ailesinin bir yakını, Can'ın gezmeye gittiği bir arkadaşı tarafından nehire itildiğini iddia etti.

KÖPEK OLSAYDI ARAMAYI BIRAKMAZLARDI

Ren Nehri oğlunu geri verir ümidiyle bekleyen Ali Dip, Oğlumun nehre düştüğü haberini alır almaz kuşup geldik. Oğlumla beraber olduğunu öğrediğimiz çocukları korumaya alan Alman polisi, beni iki saat olay yerine yaklaştırmadı. Helikopter göstermelik bir iki tur attı, botlada nehirde kısa bir dolaşmanın ardından aramayı bıraktılar dedi. Salı gününden beri bizim yanımıza hiç bir yetkili gelmiyor, herhangi bir aramada yapılmıyor. diyen acılı baba, Benim çocuğumun yerinde bir Alman, yada Amerikalı, hatta bir köpek bile olsaydı, aramayı kesmezdiler. Biz Türkler olunca, bir saat aramanın ardından umut yok, boğulmuştur deniliyor. Bumu eşitlik, bumu insanlık sözleriyle adeta feryat etti.

Can'ın yakınları ile komşuları, ilgisiz kaldıklarını iddia ettikleri yetkililerin dikkatini çekmek için Cumartesi günü yürüyüş düzenleyecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ren Nehiri'ne Düşen Can'dan 4 Gündür Haber Alınamıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement