Rektör Söylet Beraat Etti - Son Dakika
Güncel

Rektör Söylet Beraat Etti

Rektör Söylet Beraat Etti

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yunus Söylet, yargılandığı davada beraat etti.

14.02.2013 14:15  Güncelleme: 08:21

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, öğretim üyelerinden Prof. Dr. Recep Seymen'e hakaret ve iftira suçlarından yargılandığı davada beraat etti.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada müşteki Recep Seymen hazır bulunurken, 8 yıl 2 aya kadar hapsi istenen İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet ise duruşmaya katılmadı. Davada Recep Seymen ve Yunus Söylet arasındaki gelişmeleri haber yapan muhabir tanık olarak ifade verirken, Söylet'in avukatı Selma Aslan, "Müvekkilime yöneltilen suçları kabul etmiyorum. Müvekkilimin beraatine karar verilsin" dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Yunus Söylet'in üzerine yüklenen eylemin kanunda suç olarak tanımlanmamış olması nedeniyle beraatına karar verdi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hasan Bölükbaşı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Yunus Söylet'in gazetelere verdiği röportajlarda, "Bana, meslektaşlarına ve hatta öğrencilerine zarar verme ihtimali bulunan biri. Akli dengesi yerinde değil" dediği ifade edilmişti. Söylet'in gazetede, "Rektörden öğretim üyesine deli davası" başlığıyla yayınlanan bu sözleri nedeniyle kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret ve iftira suçlarından 2 yıl 9 aydan 8 yıl 2 ay hapsi isteniyordu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement