Rektör Prof. Dr. Akhan, TRT OKUL'da İKÇÜ'yü Anlattı - Son Dakika
Güncel

Rektör Prof. Dr. Akhan, TRT OKUL'da İKÇÜ'yü Anlattı

Rektör Prof. Dr. Akhan, TRT OKUL\'da İKÇÜ\'yü Anlattı

TRT OKUL Kanalında yayınlanan ''Rektörler Anlatıyor'' programına canlı yayın konuğu olarak katılan Rektör Prof. Dr. Galip Akhan üniversite adaylarına İKÇÜ'yü tanıttı.

22.06.2013 13:46  Güncelleme: 13:47

LYS puan türleri ile öğrenci alan yükseköğretim programlarına girmek isteyen adaylara tercih sürecinde yardımcı olacak bilgiler vermek üzere katıldığı programda İKÇÜ'nün bir devlet üniversitesi olduğunu hatırlatan Rektör Prof. Dr. Akhan, "Farklı fikirlerin sesi" sloganıyla farklı ülkelerden, farklı kültürlerden öğrencilerin buluştuğu evrensel bir üniversite olmayı hedeflediklerini belirtti.

"Bölümler Ülkenin İhtiyaçlarına Göre Açılıyor"

Yeni açılan bölümleri ülkenin ihtiyacı olan alanlara göre belirlediklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Akhan, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nin Ege'nin en büyük sanayi bölgelerinden biri olan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi ile iç içe olduğunu ifade etti. Rektör Prof.Dr. Akhan, üniversite-sanayi işbirliği ile çalışmalarına devam eden Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Malzeme Bilimleri Mühendisliği'nin yanında bu yıl ilk olarak Mekatronik Mühendisliği, Biyomedikal Mühendisliği ve Harita Mühendisliği bölümlerinin öğrenci alacağını hatırlattı.

"Girişimci" su ürünleri mühendislerine ihtiyacımız var

Su Ürünlerinin Türkiye'de yeterince irdelenmediğine inandığını belirten Prof. Dr. Akhan, üç tarafı denizlerle çevrili, akarsuları olan ülkemizin "girişimci" su ürünleri mühendislerine ihtiyacı olduğunu da vurguladı. "Bir yerde iş bulacak değil, kendi yatırımlarıyla kendi işini kuracak yetişmiş öğrencilere ihtiyacımız var" diyen Prof. Dr. Akhan, tam uzmanlık tam istihdam sloganıyla geçtiğimiz dönemde en çok öğrenci alan Su Ürünleri Fakültesi'nin balık üretim tesisleri, üretim tesisleri ve akvaryumu ile bu açıdan oldukça donanımlı olduğunun altını çizdi.

"Akademik kadro olarak oldukça iyi; donanımlı, genç, dinamik bir yapıya sahibiz"

Yeni bir üniversite olarak eğitimci kadroda sıkıntı yaşıyor musunuz sorusuna cevap veren Prof. Dr. Akhan, kuruluş aşamasında olmasına rağmen İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi'nin belirli bir seviyeyi tutturduğunun altını çizerek akademik alanda kendilerine inancı temin ettiklerini ifade etti ve öğretim üyesi başvurularının son derece iyi olduğunu belirtti. Prof. Dr. Akhan: "Bunun yanında öğretim üyesini alıp da odaya oturtmak kadar ona yapabileceğiniz bir kötülük yok. Öğretim üyesi alırken mutlaka laboratuvarını ve çalışma ortamını da sağlamanız gerekiyor. Biz buna dikkat ediyoruz. Dünyanın dört bir yanında alanlarında donanımlı, üst seviyede başvurular almaya devam ediyoruz. Akademik kadro olarak oldukça iyi donanımlı genç dinamik bir yapıya sahibiz" diye konuştu.

"Eğitime Sanal Destek"

"Genelde şöyle bir klasik uygulama vardır. Öğretim üyesi dersi anlatır, öğrenciler not alır, sınav zamanı çalışırlar ve geçerler. Ben bunu doğru bulmuyorum" diyen Rektör Prof. Dr. Akhan, öğrencilerin derse girmeden önce ders hakkında bilgi sahibi olmasının eğitimlerinde çok etkili olacağına inandığını belirtti. Rektör Prof. Dr. Akhan, "Öğrenci derse gelmeden önce dersi elektronik ortamda izler, notunu alır, aldığı bilgileri derste hocayla birlikte pekiştirir. Böylece konuya hâkimiyeti maksimum sevide olur" dedi ve konuyla ilgili altyapı çalışmaların hızla devam ettiğini ifade etti.

"Öğrenciler Öğrenci Gruplarıyla Hayata Hazırlanıyor"

Üniversite hayatının ders çalışmaktan ibaret olmadığının altını çizen Prof. Dr. Akhan, kulüplerin öğrencilerin aktivite alanları olduğunu, öğrencilerin kendilerini geliştirmesi için gerekli olduğunu ifade etti ve "Öğrenci kulüplerinin onları hayata hazırlamak için oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Orada öğrenciler kendilerini istedikleri konuda geliştirecekler. Bunun için de onlara önce yol açıp sonra sahayı onlara bırakmak gerekiyor. Biz İKÇÜ'de öğrenci kulüplerinin faaliyetlerini her alanda destekçisiyiz" dedi.

Neden İKÇÜ?

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi'nin eğitime önem veren bir üniversite olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, olması gereken branşlarda yüzde yüz İngilizce eğitim vermesi, sahada eğitime önem vermesi, öğrencilerini hayata yetiştirmeye çabalayan yapısı ile farklı olduklarını ifade ederek; öğrencilere sevdikleri, başarılı olacaklarına inandıkları bölümleri seçmeleri gerektiğini hatırlattı ve tercih döneminde olan tüm öğrencilere başarılar diledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Rektör Prof. Dr. Akhan, TRT OKUL'da İKÇÜ'yü Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement