Ukrayna'da Rus Askerlerin de Bulunduğu 26 Kişi Serbest Kaldı - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'da Rus Askerlerin de Bulunduğu 26 Kişi Serbest Kaldı

Ukrayna\'da Rus Askerlerin de Bulunduğu 26 Kişi Serbest Kaldı

Ukrayna Ordusu tarafından esir tutulan aralarında Rusya yanlısı ayrılıkçı askerlerin de bulunduğu 26 kişi serbest kaldı.

15.08.2014 20:15  Güncelleme: 21:18

Ukrayna Ordusu tarafından esir tutulan aralarında Rusya yanlısı ayrılıkçı askerlerin de bulunduğu 26 kişi serbest bırakıldı.

Serbest bırakılanlar, Donestk kent merkezinde bulunan Tsentralni Otel'de basın açıklaması düzenledi. Slavyansk'ta 1 ay önce Ukrayna Askerleri tarafından yakalanarak gözaltına alınan Alexander Kishiniets, "Kentten taksi ile çıkarken bir kontrol noktasında taksiden indirildim. Asker pantlonu giydiğim için beni gözaltına aldılar. Bu yanlış anlaşılmaya ben sebep oldum ama başka giyecek pantlonum yoktu. Beni arabadan indirip kelepçelediler ellerim bağlı olduğu halde dövdüler. Önce İzyum kentine götürdüler. Daha sonra başka bir yere götürdüler. Çok psikolojik baskı ve işkence yaptılar. Aralarında bana iyi davrananlarda vardı kötüleri de vardı. Cumartesi günü biziyine İzyum'a getirdiler. Bir binanın bodrum katında çamur içinde olan bir odaya ellerimiz kelepçeli kapattılar. 12 Saat sonra da serbest bırakıldık" dedi.

Ukrayna ordusu tarafından Slavyansk'ta yakalanarak gözaltına alınan Artiym Larionov, "Rus yanlısı ayrılıkçılara yemek veriyordum. Onlara yardımcı oluyordum. Çok baskı ve işkence gördüm ama serbest kaldığım için çok mutluyum. Şimdi şehrimiz Donestk'in daha iyi olması için çalışmak istiyorum. Ukrayna'nın eski sistemi burada devam ediyor ama bu sistem Kiev'de kalmamış. Hem biz silahlarla Kiev'e gitmedik. Orada mahkemelerin verdiği kararlar uygulanmıyor. İnsanın üzerine suç atıyorlar, daha sonra hapsedip unutuyorlar. Tekrar mahkemeye çıkarmıyorlar" şeklinde konuştu.

Kiev Özgürlük Meydanın'da yapılan gösterilerde yakalanarak gözaltına alındığını ifade eden Alexander Golovin ise 4 aydır esir tutulduğunu söyleyerek serbest kaldığı için mutlu olduğu ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'da Rus Askerlerin de Bulunduğu 26 Kişi Serbest Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement