Ramazan Pidesi Kuyruğu Yankesicilerine Dikkat - Son Dakika
Güncel

Ramazan Pidesi Kuyruğu Yankesicilerine Dikkat

Ramazan Pidesi Kuyruğu Yankesicilerine Dikkat

Bursa'da, fırınların önünde pide almak için sıra bekleyen bir esnafın arka cebinde bulunan 9 bin 250 lirayı yankesicilik sistemi ile çalan üç kişi, güvenlik kamerasını izleyen polisler tarafından yakalandı.

28.07.2013 10:37

Bursa'da, fırınların önünde pide almak için sıra bekleyen bir esnafın arka cebinde bulunan 9 bin 250 lirayı yankesicilik sistemi ile çalan üç kişi, güvenlik kamerasını izleyen polisler tarafından yakalandı. Üzerlerine yapılan aramada aldıkları paranın bin lirası çıkan şüphelilerden Mustafa Taş (40) tutuklanırken, akrabası Hakan Taş (35) ile arkadaşı Murat Kuru (36) tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Merkez Yıldırım İlçesi Selçukbey Mahallesinde esnaflık yapan A.A. (55) dün iftar saatinde işyerini kapattıktan sonra kasada bulunan 9 bin 250 lirayı pantolonun arka cebine koyup, evine giderken pide almak için yakınında bulunan fırının önünde kuyruğa girdi. Kuyrukta bekleyen ve A.A.'nın arka cebindeki paraları fark eden Mustafa Taş, akrabası Hakan Taş ile arkadaşı Murat Kuru, iddiaya göre A.A.'yı sıkıştırıp, cebinde bulunan paraları aldıktan sonra uzaklaştı.

EVE GİDİNCE PARANIN OLMADIĞINI FARK ETTİ

Pidesini alıp evine giden A.A., cebindeki paraların olmadığını görünce polise başvurdu. Fırındaki güvenlik kameraları görüntülerini izleyen polis ekipleri, A.A.'nın cebindeki paraların, yankesicilik suçundan 40 kaydı bulunan Mustafa Taş, 36 kaydı olan Murat Kuru ve 4 ayrı kaydı olan Hakan Taş tarafından alındığını belirledi. Polis, yaptığı araştırma sonucu üç şüpheliyi yakaladı. Şüphelilerden Mustafa Taş'ın cebinden bin lira çıktı. Sorgusunda suçu kabul eden Mustafa Taş, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanırken, 2 arkadaşı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Polis, bu tür yankesiciliklere karşı vatandaşları uyardı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ramazan Pidesi Kuyruğu Yankesicilerine Dikkat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement