Rabia Platformu'ndan Mısır ve Suriye'ye Destek Eylemi - Son Dakika
Güncel

Rabia Platformu'ndan Mısır ve Suriye'ye Destek Eylemi

Rabia Platformu\'ndan Mısır ve Suriye\'ye Destek Eylemi

Uluslararası Rabia Platformu, Dünya İnsan Hakları Günü etkinlikleri kapsamında Mısır ve Suriye'de yaşanan katliamlara tepki göstermek amacıyla Eyüp Sultan'da eylem yaptı.
Türkiye'de bulunan ve kendilerine "Uluslararası Rabia Platformu" adını...

10.12.2013 15:39

Uluslararası Rabia Platformu, Dünya İnsan Hakları Günü etkinlikleri kapsamında Mısır ve Suriye'de yaşanan katliamlara tepki göstermek amacıyla Eyüp Sultan'da eylem yaptı.

Türkiye'de bulunan ve kendilerine "Uluslararası Rabia Platformu" adını veren Mısır ve Suriye uyruklu vatandaşlar, Dünya İnsan Hakları Günü etkinlikleri kapsamında başta Mısır ve Suriye olmak üzere İslam coğrafyasında yaşanan katliamlara tepki göstermek amacıyla Eyüp'te eylem yaptı. Eylem Mısırlı bir gencin kuranı kerim okuması ile başladı.

Grup adına açıklama yapan Şeyma Alçıtürk, "Mısır'ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ordu tarafından devrilmesinden bu yana, meşrutiyeti destekleyen göstericilere karşı yapılan katliamlar devam ediyor" dedi.

Mısır'da askerin gerçekleştirdiği darbeden bu yana 6 bin 800 kişinin öldürüldüğünü belirten Alcıtürk, "Aralarında öğretim üyesi, doktor, öğrenci ve hatta ev kadının da bulunduğu 20 bin kişi tutuklandı. Vicdanlar sokaklarda dökülen kanların ve demir parmaklıklar ardında geçen ömürler için sızlıyor. Dünya bu zulmü izliyor" diye konuştu.

Suriye'deki iç savaşın üzerinden bugün tam bin gün geçtiğini belirten Alçıtürk, "Baas rejimine karşı başlatılan şanlı direnişte, her aile en az bir şehit vermesine rağmen devam ediyor. Önemli komutanlar bir bir şehit edilmesi ve fitneci grupların araya nifak sokma çabasına rağmen Suriye halkı direnişten uzaklaşmadı ve vazgeçmedi" dedi.

Açıklamadan sonra Türkçe ve Arapça atılan sloganların ardından eylem olaysız bir şekilde son buldu - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Rabia Platformu'ndan Mısır ve Suriye'ye Destek Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement