PUSULA Gazetesi İşsizlik ve İstihdam Sorununu Masaya Yatırdı - Son Dakika
Güncel

PUSULA Gazetesi İşsizlik ve İstihdam Sorununu Masaya Yatırdı

PUSULA Gazetesi İşsizlik ve İstihdam Sorununu Masaya Yatırdı

Gazete PUSULA'nın Bergama öğretmenevinde düzenlediği geniş kapsamlı toplantıda Eğitimci, Politikacı ve İşadamlarını bir araya getirerek Bakırçay bölgesinde yaşanan işsizlik sorununu masaya yatırdı.

26.07.2013 11:11  Güncelleme: 14:17

Bergama merkezli aylık yayın yapan Gazete PSULA'nın Bergama öğretmenevinde düzenlediği geniş kapsamlı toplantıda Eğitimci, Politikacı ve İşadamlarını bir araya getirerek Bakırçay bölgesinde yaşanan işsizlik sorununu masaya yatırdı.

Toplantıda konuşan herkes sorumluk bilinci çerçevesinde eteğindeki taşı döktü ve üzerlerine düşen görevi yerine getirdilerse de ancak bazı büyük İşadamlarının üye oldukları BASİAD ve BEGİAD gibi Dernek yöneticilerinin ve toplantıya katılmamaları ise konuya ne kadar ilgili olduklarını bir kez daha göstermiş oldular.

Verilen İftar yemeğinin ardından düzenlenen Toplantı da söz alan konuşmacılar, bölgede yaşanan işsizlik ve İstihdamın sorunun yanı sıra bölgesel yatırımlar konusunda ki çalışmaları anlatarak işsizlik ve istihdam sorunun ana nedeni olarak kalifiye eleman da gerçek sıkıntı çekildiğini ortaya çıkardılar.

Eski Bergama Belediye Başkanı Akif Ersezgin, Bergama'yı seven biri olarak Sera yatırımını işadamlarımıza örnek olsun diye Bende Bergama'da yaptım işsizlik konusunda toplantı düzenlenmesi çok üzücü bir olay bergama bunu hak etmiyor" dedi.

Ak Parti İzmir Milletvekilli Rifat Sait'in de toplantının sonlarına doğru iştiraki ile gecenin ilerleyen saatlerine kadar Bergama işsizlik sorunu tartışılmaya devam edildi. ilçede Teknik ve Mesleki Eğitim veren okulların sorunları ele alınarak okullarda ki ihtiyaç ve eksikliklerin giderilmesi, kalifiye eleman yetiştirmek anlamında süratle çalışmaların Ticaret Odasıyla İş birliği yapılarak hızlandırılmasına karar verildi.

İzmir Milletvekili Rifat Sait Teknik Liselerin ihtiyaçlarının giderileceğini, belirterek okul müdürlerinin gerekli ihtiyaçlarının hükümete rapor etmeleri gerektiğini ifade etti. Bu arada İlçeye yeni bir adette Teknik mesleki Lise yapılacağını anlatan Rifat Sait, isteyin prjesi olan herkese hükümet para veriyor" dedi.

Yaklaşık 5 saat süren geniş kapsamlı toplantıda toplantı ya konuşmacı olarak şu isimler katıldı. Mesleki Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü Rahim Şimşek, Müdür Yardımcısı Ayhan Kuzu, Endüstri Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Özcan Demir, Belediye eski Başkanı İşadamı Akif Ersezgin, CHP Belediye Başkan Adayı İdris Yavuzyılmaz, MHP İlçe Başkanı ve Belediye Özkan Karadiken, Ak Parti İlçe Başkanı Raşit Ürper, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Durmaz, Göçbeyli Belediye Başkanı Esat Karacan, Demokrat Parti İl Başkan Yardımcısı ve Demirciler Odası Başkanı Tuncay Akyol, Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, şoförler Odası Başkanı Mehmet Kızıltaş, Berberler Odası Başkanı Vedat Yiğit, Bakkallar Odası Başkanı Mehmet Salim söyler, Sergiciler Odası Başkanı Süleyman Türkoğlu, Terziler Odası Başkanı Yusuf Kurtuldu, Bergama Yüksek Öğrenim Derneği Başkanı Mahmut Esad Dülge katıldı. Toplantıya katılamayan Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise çelenk gönderdi. Tahsin TUNA Pusula Gazetesi Yayın danışmanı .

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel PUSULA Gazetesi İşsizlik ve İstihdam Sorununu Masaya Yatırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement