Programda Konuşan Büy - Son Dakika
Güncel

Programda Konuşan Büy

Programda Konuşan Büy

BURSA'nın Osmanlı devleti tarafından fethinin 685'nci yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

06.04.2011 17:20

BURSA'nın Osmanlı devleti tarafından fethinin 685'nci yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Fetih Şenlikleri'nin 685'nci yıldönümü Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreniyle başladı. Törene Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Ak Partili Başkanı Recep Altepe, Bursa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zeki Es, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Tophane Şehitliğinde devam eden programda Vali Harput, Tuğgeneral Zeki Es ve beraberindekiler , Osman Gazi ve Orhan Gazi'nin türbelerini gezdi. Mehter Takımı eşliğinde Pınarbaşı Fetih Kapısı'na yapılan yürüyüşün ardından kutlama programı fetih selası ile devam etti.

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 685 yıldır Bursa'da Türk İslam kültürünün yaşandığını belirterek, Bursa'nın fethinin önemli bir dönüm noktası olduğunu kaydetti. Osman Gazi'nin büyük bir özlemle 23 yıl boyunca kuşattığı Bursa'nın, oğlu Orhan Gazi tarafından kan dökülmeden fetih edildiğini ifade eden Altepe, Osmanlı Devleti'nin Bursa ile yüzünü batıya döndüğünü söyledi. Altepe, 'Ecdadımız çok büyük emanetler bıraktı. Biz de bunlara sahip çıkacağızö diye konuştu. Vali Şahabettin Harput ise, Bursa'nın fethinin 685'nci yıl dönümünü coşkuyla kutladıklarını diye getirerek, 'Bir vatanın topyekün attığı bir yerdeyiz. Bursa kahraman ecdadımızın vatan yaptığı bir yer. Türkiye, 3 dönemden geçti. Biz artık 4'ncü dönemdeyiz. Türkiye Cumhuriyeti dünyaya kendini daha iyi tanıtıyor. Daha güçlüyüzö dedi.

Atatürk'ün 'Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça büyük işler başaracak' sözünü hatırlatan Harput, hedefe ulaşmak için el birliği ile çalışacaklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından Süleyman Çelebi Lisesi öğrencilerinden Gökberk Gültekin 'Bursa'nın Fethi' adlı şiiri okurken tören halk oyunları, mehter takımı ve kılıç kalkan ekibinin gösterileri ile son buldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Programda Konuşan Büy - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement