Profesör Füzün, Rektörlük Seçiminde Rakiplerine Fark Attı - Son Dakika
Güncel

Profesör Füzün, Rektörlük Seçiminde Rakiplerine Fark Attı

Profesör Füzün, Rektörlük Seçiminde Rakiplerine Fark Attı

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mehmet Füzün, rektörlük seçimlerinde güven tazeledi.

14.06.2012 16:20

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, rektörlük seçimlerinde güven tazeledi. Altı kişinin aday olduğu seçimde Prof. Dr. Füzün 724 oy alırken, en yakın rakibi Prof. Dr. Oğuz Dicle 329 oyda kaldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi, rektör adaylarını belirledi. Göreve 6 Ağustos 2008 tarihinde atanan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü görevini sürdüren Prof. Dr. Mehmet Füzün'ün ikinci ve son dönem için aday olduğu seçimler Sabancı Kültür Sarayı'nda yapıldı. Prof. Dr. Mehmet Füzün'ün yanı sıra Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Oğuz Dicle ve Prof. Dr. Nurullah Akkoç ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Karakoç'un rektör adaylığı için yarıştığı seçimde, 1447 öğretim üyesinin 1324'ü oy kullandı. 1276 geçerli oy kullanılan seçimde 14 oy geçersiz, 34 oy boş çıkarken, Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün 724 oy alırken, Prof Dr. Oğuz Dicle'ye 329, Prof. Dr. Nurulllah Akkoç'a 190, Prof. Dr. Yusuf Karakoç'a da 25 oy çıktı. Ayrıca seçimde, Prof. Dr. Oğuz Kılınç'a 3 oy, Prof. Dr. İsmail Hakkı Bahar, Prof. Dr. Hüsnü Erkan, Prof. Dr. Mustafa Kürşad Kutluk, Prof. Dr. Mehmet Ali Özcan ve Prof. Dr. İsmet Özgenç'e de bir oy kullanıldı.

Bu sıralama YÖK'e bildirilecek, YÖK de yapacağı sıralamayı Cumhurbaşkanı'na gönderecek. Yeni rektör, Cumhurbaşkanı tarafından atanacak. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Profesör Füzün, Rektörlük Seçiminde Rakiplerine Fark Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement