Profesör 'Bekaret Kontrolü' Davasında Beraat Etti - Son Dakika
Güncel

Profesör 'Bekaret Kontrolü' Davasında Beraat Etti

Profesör \'Bekaret Kontrolü\' Davasında Beraat Etti

Cinsel istismara uğradığı iddia edilen 3 kız çocuğuna, istemedikleri için muayene etmeyen profesöre açılan dava sonuçlandı.

23.05.2013 16:21  Güncelleme: 11:18

Edirne'de cinsel istismara uğradıkları iddia edilen yaşları 10 ile 13 arasında değişen 3 kız çocuğuna, istemedikleri için iç ve dış beden muayenesi yapmadığı için, hakkında 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürcan Altun ikinci duruşmada beraat etti.

Edirne 1'nci Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ikinci duruşmasına hakkında 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan Prof. Dr. Gürcan Altun ve avukatı Ziynet Özçelik katıldı. Duruşmada suçlamanın kabul edilemeyeceğini belirten Av. Özçelik, zorla beden muayenesinin yapılmasının yasalar ve uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunu vurguladı.

Av. Özçelik, "Zorla beden muayenesi yapmak ne kendi yasalarımıza ne de uluslararası sözleşmelere göre mümkün değildir. Ortada suç yoktur. Bu nedenle beraatine karar verilmesini talep ediyoruz" dedi.

MAHKEME: SUÇ KASTI YOK

Edirne 1'nci Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Hüseyin Öksüz, Prof. Dr. Gürcan Altun'un suç kastı olmadığını belirterek davadan beraat ettirdi. Öksüz kararında şu ifadelere yer verdi:

"Her ne kadar sanık Gürcan Altun'un Görevi ihmal ve adli görevi kötüye kullanmak suçlarından cezalandırılması için kamu davası açılmışsa da sanığın atılı suçta, suç kastı bulunmadığı anlaşıldığından yasa unsurları oluşmayan müsned suçtan sanığın beraatine karar verildi."

PROF. DR. ALTUN'A BÜYÜK DESTEK

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Adli Tıp Uzmanları Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Edirne Barosu temsilcileri ve Tıp Fakültesi çalışanları da Prof. Dr. Gürcan Altun'a destek vermek için adliyeye geldi. Dava çıkışında konuşan Altun şunları söyledi:

"Bugün hakkımda açılan dava beraatle sonuçlandı. Burada aslında bu duruşmanın sonucu şöyle yorumlanması gerekiyor. Doktor Gürcan Altun'un ceza almaması değil, burada bir iç beden muayenesine gönderilen bir cinsel suç mağdurunun, muayeneyi kabul etmediği takdirle zorla muayene edilemeyeceğinin aslında mahkeme ve bağımsız Türk yargısı tarafından da bunun ortaya konduğunu söyleyebiliyoruz. Bu karar bu niteliktedir. Umarım bundan sonra hiçbir meslektaşım muayeneyi kabul etmeyen, adli gerekçelerle gönderilen kişilerin muayenesini yapmadığı için haklarında soruşturma açılmaz, davalar yürütülmez."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Profesör 'Bekaret Kontrolü' Davasında Beraat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement