Prof. Dr. Celal Koraşlı Emekli Oldu - Son Dakika
Güncel

Prof. Dr. Celal Koraşlı Emekli Oldu

Prof. Dr. Celal Koraşlı Emekli Oldu

Prof. Dr. Celal Koraşlı'nın emekli olması nedeniyle, Mühendislik Fakültesi Dekanlığı Toplantı Salonunda 'Emeklilik ve Plaket Töreni' düzenlendi.

06.02.2014 17:31

Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Koraşlı'nın emekli olması nedeniyle, Mühendislik Fakültesi Dekanlığı Toplantı Salonunda 'Emeklilik ve Plaket Töreni' düzenlendi.

Prof. Dr. Celal Koraşlı için düzenlenen emeklilik töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, emeklilik törenlerinin, hatıralarla ve emeklilik dönemine kadar bıraktığı izlerle anıldığını ifade etti.

Prof. Dr. Coşkun, Gaziantep Üniversitesi'nin kuruluş ve ilk yıllarında birlikte görev yapmış ve o dönemi idrak etmiş, canhıraş çabalar vermiş hocaların olduğunu ifade ederek, Prof. Dr. Celal Koraşlı'ya bu zamana kadar yaptığı değerli çalışmalar için teşekkür etti.

Prof. Dr. Celal Koraşlı'nın renkli ve yumuşak bir kişiliği olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Coşkun, "Kimi zaman içerisinde çokta sert şeyleri barındırdığına tanık oldum. Ama hep iyi ilişkiler içerisinde olmaya çalışmış, iyi huylu bir arkadaşımızdır. Celal hocaya eşiyle, kızıyla, sevdikleriyle birlikte bundan sonraki akademik ve özel hayatında sağlık, başarı ve mutluluk diliyorum" diyerek Prof. Dr. Celal Koraşlı'ya günün anısına plaket takdim etti.

Ankara'da Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazdığı mahallede doğduğunu, oranın mistik havasını kokladığını ve belli yaşlardan sonra o mistik havanın kendisini etkilemeye başladığını belirten Prof. Dr. Koraşlı, "1947 yılında, savaş sona erdikten sonra savaşın ağır yıllarını yaşamaya başladık. Perişanlık, yamalı elbiseler, yamalı çoraplar, gaz ocağının olduğu, sabunun olmadığı dönemler geçirdik. Gaz ocağının alev alıp patlaması durumunu da yaşadık. Fakat o günler mutluyduk. Eşimiz, aşımız, ayağımıza giyeceğimiz ayakkabımız yoktu ama komşuluklarımız güzeldi" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Celal Koraşlı, "Buralarda daha hiçbir şey yokken, Elektrik ve Makine Bölümlerinin planlanması, toprakla ilgili birtakım ölçümler, lojmanlar ve daha birçok yerde gayret gösterdik. Siz değerli hocalar sayesinde de bugün modern haline kavuşturduk" diyerek gaz ocağı iğnesi imalatı yapamayan dönemden uçak yapacak seviyeye geldiklerini söyledi.

GAÜN Eski Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Filiz gelişmiş toplumlarda bireylerin sahip olduğu iki unsurun ciddiyet ve samimiyet olduğunu vurgulayarak, Prof. Dr. Koraşlı'nın işinde çok ciddi ve samimi olduğunu söyleyerek emeklilik hayatında başarılar diledi.

Prof. Dr. Celal Koraşlı'ya Mühendislik Fakültesi Dekanlığı personelleri adına hediye takdim eden Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram dekanlık görevini Prof. Dr. Koraşlı'dan çok mutlu bir şekilde devraldığını belirtti.

İnsanın askerlik ve üniversite dönemini unutamadığını söyleyen Prof. Dr. Bayram, "Burası kendisinin evidir. Her zaman akıl danışacağımız, saygı ve sevgiyle anacağımız bir hocamızdır" diye konuştu.

Törene; Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, GAÜN Eski Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Filiz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Gür, Prof. Dr. Cahit Bağcı, GAÜN Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Elbeyli, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Celkan, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akpınar, Genel Sekreter Ercan Eroğlu, çok sayıda akademik ve idari personel katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Prof. Dr. Celal Koraşlı Emekli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement