Prof. Dr. Ali Dere Ditib Genel Başkanı Oldu - Son Dakika
Güncel

Prof. Dr. Ali Dere Ditib Genel Başkanı Oldu

Prof. Dr. Ali Dere Ditib Genel Başkanı Oldu

Ditib Genel Başkanı Sadi Arslan'ın müşavirlik görevi sona ererek Ankara'ya dönmesiyle yeni müşavir Prof. Dr. Ali Dere geleneklere uygun olarak DİTİB'in de başına geçti.

24.06.2011 14:21

Ditib Genel Başkanı Sadi Arslan'ın müşavirlik görevi sona ererek Ankara'ya dönmesiyle yeni müşavir Prof. Dr. Ali Dere geleneklere uygun olarak DİTİB'in de başına geçti. Dere, DİTİB'in dokuzuncu genel başkanı oldu.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Başkan Yardımcılığı görevini 2009'dan beri yürüten Berlin Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Ali Dere, DİTİB Genel Başkanı oldu.

18 Haziran'da Köln'de gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Ankara'ya dönen DİTİB Genel Başkanı Sadi Arslan'ın istifası okundu. Arslan'ın istifası üzerine boşalan başkanlık makamına Ağustos'ta Din Hizmetleri Müşavirliğine atanan Ali Dere getirildi. Dere'nin yardımcılığına ise şimdiye kadar yönetim kurulu üyeliği yapan işadamı Orhan Bilen seçildi. Arslan'dan boşalan yönetim kurulu üyeliğine ise birinci yedek sıradaki Hayrettin Kahraman geçti. Kahraman DİTİB Düsseldorf Bölge başkanlığı yapıyor.

Sadi Arslan Müşavirlik görev süresini geçtiğimiz yıl Ağustos'ta tamamlayarak Ankara'ya döndü. Arslan'ın yerine Prof. Dr. Ali Dere müşavir olarak atandı. Arslan DİTİB'i yaklaşık 10 aydır Ankara'dan yönetiyordu. Yeni Müşavir Dere ise başkan yardımcısı olarak yaklaşık iki yıl görev yaptıktan sonra geleneklere uygun olarak DİTİB'in başına geçti.

DOKUZUNCU GENEL BAŞKAN

Ali Dere, 1984'de Köln'de kurulan DİTİB'in dokuzuncu başkanı oldu. Dere'den önce Almanya'ya Din Hizmetleri Müşaviri olarak atanan sekiz bürokrat DİTİB Genel Başkanı seçildi. Lütfü Şentürk, Niyazi Baloğlu, Osman Nuri Gürsoy, Dr. Mehmet Aksoy, Hasan Demirbağ, Mahmut Gürgür, Rıdvan Çakır ve Sadi Arslan, Prof. Ali Dere'den önce DİTİB'i yönettiler. Bu arada Almanya'nın DİTİB başkanlığına Türkiye'den atanan müşavirlerin seçilmesinden rahatsızlık duyduğu da biliniyor.

DİTİB'DE DEĞİŞİM RÜZGARI

Prof. Ali Dere'nin Almanya'ya Müşavir olarak atanmasından sonra DİTİB'de bazı değişimlerin de işareti görülmeye başladı. DİTİB'de

Sadi Arslan'ın Ankara'ya dönmesinin ardından, Dere henüz başkanlığa seçilmeden başta genel sekreter Mehmet Yıldırım olmak üzere üst düzey teşkilat yöneticileri Emin Özcan, Nuri Bilici, Nevzat Coşgun'la yollar ayrıldı. Bu durum, Ali Dere'nin teşkilatta köklü değişimlere gideceği yönünde yorumlanıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Prof. Dr. Ali Dere Ditib Genel Başkanı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement