Problem Çocuk 'Mehmet' Yeniden Almanya'nın Gündeminde - Son Dakika
Güncel

Problem Çocuk 'Mehmet' Yeniden Almanya'nın Gündeminde

Problem Çocuk \'Mehmet\' Yeniden Almanya\'nın Gündeminde

Alman kamuoyu tarafından 'Mehmet' olarak bilinen ve 14 yaşındayken sınırdışı edilen Muhlis Arı yine Alman basınının gündemine oturdu.

19.11.2014 13:37

Alman kamuoyu tarafından 'Mehmet' olarak bilinen ve 14 yaşındayken sınırdışı edilen Muhlis Arı yine Alman basınının gündemine oturdu.

2006 yılında ülkeden ikinci kez sınır dışı edilen Muhlis Arı (30), 2005 yılında hakkında verilen 18 ay hapis cezasını çekmek üzere Almanya'ya gelmek istiyor. Muhlis Arı, 2005 yılında anne ve babasına şantaj yapmak, tehdit ve darptan 18 ay hapse mahkum olmuştu. Muhlis Arı, avukatı kanalıyla Alman gazetelerine yaptığı açıklamada, "Almanya'da cezamı çekmek istiyorum. Hayatımı artık tamamen düzene sokacağım. Artık kaçmak istemiyorum. Ailemi de bu konuda bilgilendirdim" dedi. Alman gazeteleri Muhlis Arı'nın, Türkiye'de bir gasp davasının sürdüğünü ve hapse girme olasılığının artması üzerine, Almanya'ya gelip hapse girmek istediğini iddia ediyorlar. Arı'nın avukatı Burkhard Benecken, gazetelere Arı'nın Türkiye'deki davada büyük bir olasılıkla beraat edeceğini ve sonra Almanya'ya gelebileceğini söyledi. Münih'li Muhlis Arı daha 14 yaşındayken 62 suç işlemiş, ancak yaşı küçük olduğu için hapse konulamamıştı. 1999 yılında Türkiye'ye sınır dışı edilen Arı, Federal İdare Mahkemesi'nin kararıyla 2002 yılında tekrar Almanya'ya dönmüştü. Muhlis Arı 2006 yılında ailesini tehdit ettiği ve zorla para aldığı gerekçesiyle tutuklanmış ve yeniden Almanya'dan sınır dışı edilmişti. Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann (CSU), Muhlis Arı'nın ülkeye geri dönmesinin söz konusu olamayacağını söylemişti. - Nih

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Problem Çocuk 'Mehmet' Yeniden Almanya'nın Gündeminde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement