Prens Sultan Bin Abdülaziz Al Suud Kur'an-ı Kerim ve Sünnet Ezberleme Yarışması - Son Dakika
Güncel

Prens Sultan Bin Abdülaziz Al Suud Kur'an-ı Kerim ve Sünnet Ezberleme Yarışması

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Prens Sultan bin Abdülaziz Al Suud Kur'an-ı Kerim ve Sünnet Ezberleme Yarışması Yarışmadan genel görüntü Avustralyalı yarışmacı Abbou Mohamed Mouadh ile röportaj - Prens Sultan bin Abdülaziz Al Suud Kur'an-ı Kerim ve Sünnet Ezberleme Yarışması Cakarta'da başladı.

18.04.2016 22:15

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Prens Sultan bin Abdülaziz Al Suud Kur'an-ı Kerim ve Sünnet Ezberleme Yarışması

Yarışmadan genel görüntü

Avustralyalı yarışmacı Abbou Mohamed Mouadh ile röportaj - Prens Sultan bin Abdülaziz Al Suud Kur'an-ı Kerim ve Sünnet Ezberleme Yarışması Cakarta'da başladı.

Prens Sultan bin Abdülaziz Al Suud Kur'an-ı Kerim ve Sünnet Ezberleme Yarışması, ASEAN-Pasifik ve Orta- Doğu Asya ülkelerinin katılımıyla bugün Endonezya'nın başkenti Cakarta'da başladı.

Bu yıl 7.'si düzenlenen Prens Sultan bin Abdülaziz Al Suud Kur'an-ı Kerim ve Sünnet Ezberleme Yarışması Endonezya'nın başkenti Cakarta'daki ülkenin merkezi camisi İstiklal Camisi'nde başladı.

İki gün sürecek olan yarışmaya 18 ülkeden 103 yarışmacı katılırken, yarışma Endonezya Diyanet İşleri Bakanlığı ve Sudi Arabistan Endonezya Büyükelçiliği tarafından ortak organize ediliyor.

Yarışmaya ev sahipliği yapan Endonezya'nın yanı sıra, onların Filipinler, Tayland, Singapur, Malezya, Avustralya, Kamboçya, Kazakistan, Kırgızistan, Rusya, Çin, Brunei, Myanmar, Yeni Zelanda, Bosna, Japonya, Hong Kong ve Doğu Timor ülkelerinden yarışmacılar katılıyor.

AA muhabirine konuşan Avustralyalı yarışmacı Abbou Mohamed Mouadh, yarışmaya ilk defa katıldığını söylerken, " Yarışmaya katılmaktan çok mutluyum. İlk defa bu yarışmaya katılıyorum. Çok güzel bir yarışma. Bugün gösterdiğim performansdan da memnunum. Umarım yarışma sonunda iyi bir derece alırım." dedi.

Yarışmacılar hadis ve Kuran-ı Kerim okuma dallarında yarışırken, derece girenlere bin 400 dolar ile 7 bin dolar arası para ödülü verilecek.

Prens Sultan Bin Abdülaziz Al Suud Kur\'an-ı Kerim ve Sünnet Ezberleme Yarışması
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Prens Sultan Bin Abdülaziz Al Suud Kur'an-ı Kerim ve Sünnet Ezberleme Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement