"Poyrazköy" İhbarcıları Tespit Edilemedi - Son Dakika
Güncel

"Poyrazköy" İhbarcıları Tespit Edilemedi

"Poyrazköy" İhbarcıları Tespit Edilemedi

"Poyrazköy", "Kafes Eylem Planı" ve "Amirallere suikast" soruşturmalarının başlatılmasına neden olan ihbar mailleriyle ilgili yapılan araştırmalarda bir sonuca ulaşılamadığı öğrenildi "MAHKEME, “MEKTUPLAR ARAŞTIRILDI MI?" DİYE SORDU Amirallere Suikast ve Kafes Eylem Planı davalarıyla birleşen Poyrazköy davasının görüldüğü İstanbul 12.

21.10.2010 17:38

"Poyrazköy", "Kafes Eylem Planı" ve "Amirallere suikast" soruşturmalarının başlatılmasına neden olan ihbar mailleriyle ilgili yapılan araştırmalarda bir sonuca ulaşılamadığı öğrenildi

"MAHKEME, “MEKTUPLAR ARAŞTIRILDI MI?" DİYE SORDU

Amirallere Suikast ve Kafes Eylem Planı davalarıyla birleşen Poyrazköy davasının görüldüğü İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, 16 Temmuz’daki duruşmada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na davalara konu olan ihbar maillerinin kim tarafından gönderildiği konusunda araştırma yapılıp yapılmadığını sormuştu.

SAVCILIK YAZIYI EMNİYETE GÖNDERDİ

Mahkemenin bu sorusuna savcılığın gönderdiği yanıt dava dosyasına girdi.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, mahkemenin gönderdiği yazıyı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne göndererek cevap yazmasını istedi. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne Terörle Mücadele Şube Müdür Vekili 4. Sınıf Emniyet Müdürü Hayati Başdağ imzasıyla gelen yazıda ihbar mektuplarıyla ilgili yapılan bütün araştırmaların sonuçsuz kaldığı belirtildi.

İHBAR YERLERİ BELLİ, İHBAR EDENLER BELLİ DEĞİL

İhbar mailleri gönderilen yerlerin tespit edildiğini ancak gönderen kişilerin belirlenemediğinin belirtildiği yazıda, ihbar mailinin gönderildiği internet adresi sahiplerinin de ifadeleri yer aldı.

POYRAZKÖY İHBARINI YAPAN TESPİT EDİLEMEDİ

Savcılığın mahkemeye gönderdiği yazıda, Poyrazköy’de bulunan cephanelikle ilgili 23 Şubat 2009’da Hüseyin Vatansever isimli “Ergenekon" konu başlığıyla yollanan e-mail ihbarı ile ilgili 24 Nisan 2009’da Türk Telekom Müdürlüğü’ne başvurulduğu belirtildi. Telekom’un ihbarın yapıldığı bilgisayarı tespit ettiği belirtilen yazıda, "Telekom, ihbarın gönderildiği bilgisayarın Mehmet Emin Kurşun’a ait Zeytinburnu’ndaki bir internet kafeden gönderildiğini belirledi. Bunun üzerine Mehmet Emin Kurşun ve yardımcı İzzet Hayta’nın ifadesi alındı. Ancak Kurşun ve Hayta, maili kendilerinin göndermediğini ve göndereni tanımadıklarını söylediler. İnternet kafede kamera kayıt sistemi olmadığı için de gönderen tespit edilemedi"

ERGENEKON MAİLİNİ GÖNDEREN DE TESPİT EDİLEMEDİ

Lütfü Demir ismi verilerek “Ergenekon önemli" başlığı ile 16 Nisan 2009’da gönderilen 'Poyrazköy' ihbar maili için de Telekom’a yazı yazıldı. Telekom, mailin gönderildiği IP adresinin Günay Erkurun’a ait olduğunu belirledi. İfadesi alınan Günay Erkurun ve oğlu Yahya Murat Erkurun, “internete kablosuz ağdan bağlandıklarını, uzun zaman interneti şifresiz kullandıklarını, interneti şifresiz kullandıkları sırada tanımadıkları birinin bu ihbarı göndermiş olabileceğini" söylediler.

HAKİM MAİLİ ARAŞTIRMA TALEBİNİ REDDETMİŞ

“Kafes Eylem Planı" ile ilgili gelen ihbarların araştırılması talebi ise mahkemece reddedildiği savcılık yazısında yer aldı.

Savcılık, 24 Mayıs 2009’da ahmetyilmazahmet1970@mynet.com adresinden gönderilen ihbar mailinin araştırılması için mahkemeye başvurdu. dha. Savcılığın, mail adresini kullanan şahsın “açık kimlik ve adres bilgilerinin" tespit edilmesi talebi Mahkeme Hakimi Necat Ede tarafından “CMK’ya uygun bir şekilde suç türünü gösterir ve buna ilişkin delillerin ayrıntılı şekilde açıklanmadığı" gerekçesiyle reddedildi. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakimken Bakırköy Adliyesi’ne tayin olan Hakim Necat Ede, Emekli Orgeneral Hurşit Tolon’a verdiği tahliye kararıyla gündeme gelmişti. Savcılığın karara itirazı üzerine Mahkeme Heyeti, Ede’yi “İhsas-ı Rey" ile suçlamıştı.

Selahattin GÜNDAY- İSTANBUL- DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Poyrazköy' İhbarcıları Tespit Edilemedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement