Poyrazköy Davası - Son Dakika
Güncel

Poyrazköy Davası

Poyrazköy Davası

Duruşmada Aramalara Katılan Polisler Tanık Olarak Dinlendi.

12.01.2011 18:01

Aramalarda görev yapan Emniyet Amiri Mustafa Tezcan Alaç'ın ifadesi sırasında duruşma savcısının avukatlara ve sanıklara yönelik ilginç sözleri dikkat çekti;Savcı Saraç; 'Salon tiyatroya döndü. Alakalı sorular sorunuz" 'Sayın başkan burası mahkeme salonu, hormon salonu değil"

Kafes Eylem Planı" ve 'Amirallere Suikast" davalarıyla birleştirilen Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmata ilgili davanın 4. duruşması bugün yapıldı.İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Levent Bektaş, Ercan Kireçtepe, Erme Onat, Eren Günay, Ergin Geldikaya, Faruk Akın ve Sinan Efe Noyan getirildi. Koramiral Kadir Sağdıç, Tuğamiral Fatih Ilğar ve Emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü'nün de aralarında olduğu 21 tutuksuz sanık ile müdahil Agos Gazetesi'nin avukatları da duruşmada hazır bulundu.

ARAMALARDA AMİR TANIK OLARAK DİNLENDİ-

Feyyaz Öğütçü'nün savunmasını yapmasının ardından soruşturma sürecinde Poyrazköy'deki kazılara ve ev aramalarına katılan, arama tutanaklarında imzası bulunan polis memurları tanık olarak dinlendi.

POLİS MEMURU ÖZDEMİR

İlk olarak dinlenen Kütahya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Hakan Özdemir, İstanbul'da görevliyken 23 Nisan 2009'da Poyrazköy'de yapılan kazı çalışmalarına katıldığını söyledi. Ekip olarak çalıştıklarını anlatan Özdemir, 'Uzmanlık gerektirmeyen bir ekibiz. 12-24 esasına göre çalışıyoruz. O gün orda da çevre güvenliği için bulunuyorduk" dedi.

EMNİYET AMİRİ ALAÇ

Özdemir'in ardından aramalarda görevli olan Emniyet Amiri Mustafa Tezcan Alaç'a yaklaşık 2 saat boyunca dinlendi. Alaç'a sanıklar ve avukatlar soru sordu.

1 YIL GEÇTİ DEDİ. SANIK TÜRKŞEN TEPKİ GÖSTERDİ

Tanık Alaç'ın aramaları zaman geçtiği için tam olarak hatırlamadığını belirterek 'Aradan yaklaşık 1 yıl geçti" dedi. Bu sırada Ali Türkşen, '2 yıl. Biz gün sayıyoruz da onun için. Hapiste arkadaşlarımız var" diye bağırdı.

SAVCIDAN 'SALON TİYATROYA DÖNDÜ" TEPKİSİ-

Sanık ve avukatların aynı soruları defalarca sorması ve bazı sorularının dosya ile ilgili olmadığı gerekçesiyle üye hakim ve duruşma savcısı itirazda bulundu. Sanıklardan İbrahim Koray Özyurt, Alaç'a nerede ikamet ettiğini sordu. Bu soruya karşı savcı Nuri Ahmet Saraç, 'Salon tiyatroya döndü. Alakalı sorular sorunuz" dedi.

SAVCI: 'SAYIN BAŞKAN BU BİR TEHDİTTİR"

Avukat Murat Ergün, 'Anlattıklarınızla tutanaklar arasında bazı çelişkiler var. Eğer bu ortaya çıkarsa mahkemeye suç duyurusunda bulunacağım" dedi. Bu sırada araya giren savcı Saraç, 'Sayın başkan bu bir tehdittir. Tanığı baskı altına almaya yöneliktir. Müdahale edilsin" dedi. Bunun üzerine avukat Ergün, 'Mahkeme uyarınca tehdit olmuyor da, ben uyarınca mı oluyor. Ben de burada figüran değilim. Sayın tanık, sanıkların işine yarayan her şeye 'hatırlamıyorum' yanıtını verdi. Ben de hatırlatmada bulundum. Belki sorularımla adrenalini artar da hatırlar" diye konuştu. Bunun üzerine savcı Saraç da, 'Sayın başkan burası mahkeme salonu, hormon salonu değil" ifadelerini kullandı.

Alaç'tan sonra bir memur daha dinlendi ve duruşma yarına ertelendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Poyrazköy Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement