Potanın Perileri Olimpiyat Elemelerine Sıkı Bir Şekilde Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

Potanın Perileri Olimpiyat Elemelerine Sıkı Bir Şekilde Hazırlanıyor

Potanın Perileri Olimpiyat Elemelerine Sıkı Bir Şekilde Hazırlanıyor

Potanın Perileri olimpiyat elemelerine sıkı bir şekilde hazırlanıyorAyşe Cora "Enerjik ve tecrübeli takımız.

13.05.2016 01:46

Potanın Perileri olimpiyat elemelerine sıkı bir şekilde hazırlanıyor

Ayşe Cora "Enerjik ve tecrübeli takımız. Yenemeyeceğimiz takım yok"

"Hırslıyımdır, her zaman yaptığım işin en iyisini yapmaya çalışırım"

"Erkrem Memnun'a çok saygı duyuyor ve güveniyorum"

Tilbe Şenyürek "Çok sıkı çalışıyoruz"

"Olimpiyat kategori fark etmeksizin her oyuncunun büyük bir hayalidir"

"Performansımdan mutluyum"

"Büyük takımlarda yabancı sevdalılığı var"

" Milli Takım'ın birinci pivotu olmak istiyorum"

Mustafa AKINİSTANBUL, (DHA)

Fransa'nın Nantes kentinde 13-19 Haziran tarihlerinde düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyat Elemeleri'ne katılacak A Milli Kadın Basketbol Takımı'nda hazırlıklar sıkı bir şekilde devam ediyor. Potanın Perilerinden Beşiktaşlı oyuncu Ayşe Cora ve Botaşlı oyuncu Tilbe Şenyürek, olimpiyat elemelerine çok sıkı bir şekilde hazırlandıklarını dile getirdiler.

AYŞE CORA "ENERJİK VE TECRÜBELİ TAKIMIZ. YENEMEYECEĞİMİZ TAKIM YOK"

Siyah-beyazlı takımda forma giyen Ayşe Cora, olimpiyatlardan önce elemeleri düşünmeleri gerektiğini ve takımın bu doğrultuda çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Olimpiyatları televizyondan izlerken bile heyecanlandığını aktaran Ayşe Cora, "İlk kez bu organizasyonun içinde bulunma şansım var. Bu şansımı en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum. Özellikle Ay-Yıldızlı forma benim çocukluğumdan beri hep hayalini kurduğum bir nokta olmuştu ve şimdi olimpiyatlar ile birleşince bu anlatılamayacak bir tecrübe olacak benim için. Olimpiyat elemelerini geçebileceğimizi düşünüyorum. Çünkü biz gerçekten enerjik ve tecrübeli bir takımız. Genç ve tecrübeli oyuncularımız var. Bu ikiliyi birleştirdiğimiz zaman yenemeyeceğimiz takım olmadığını geçen sene Avrupa Şampiyonası'nda gösterdik. Namağlup Fransa'yı yenmiştik çok iyi bir basketbol oynayarak. O yüzden dediğim gibi bu hazırlık dönemini en iyi şekilde tamamlayıp olimpiyat elemelerine gideceğiz" dedi.

"HIRSLIYIMDIR, HER ZAMAN YAPTIĞIM İŞİN EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞIRIM"

Çok yetenekli bir oyuncu olmadığını dile getiren Cora, " Özel güçleri olan çok kuvvetli, hızlı bir oyuncu değilim, sadece çok çalışıyorum. Hırslıyımdır, her zaman yaptığım işin en iyisini yapmaya çalışırım. Kendimi her zaman buna zorlarım bu da benim oyunumu iyi anlamda etkiliyor" diye konuştu.

"ERKREM MEMNUN'A ÇOK SAYGI DUYUYOR VE GÜVENİYORUM"

A Milli Kadın Basketbol Takımı'na 1 yıl aradan sonra yeniden dönen başantrenör Ekrem Memnun'a çok saygı duyduğunuve güvendiğini söyleyen Ayşe Cora, "Ekrem ağabey hakkında söylenecek çok bir şey yok. Kendisi ne kadar başarılı bir antrenör ve saygı duyulan bir insan olduğu ortada. Ben Galatasaray'dayken Ekrem ağabeyle çalışmıştım. En son Avrupa Şampiyonası'nda beraber oynadık. Kendisine çok saygı duyuyor ve güveniyorum. Basketbol anlamında özellikle verdiği her karara saygı duyuyorsunuz çünkü genelde yaptığı tercihler doğru oluyor" şeklinde konuştu.

TİLBE ŞENYÜREK "ÇOK SIKI ÇALIŞIYORUZ"

2016 Rio Olimpiyat Elemeleri hazırlıklarına kısa bir süre önce başladıklarını dile getiren Botaş Sporlu oyuncu Tilbe Şenyürek, "Biz daha hafif başlarız diye düşünüyorduk ama çıta yükseldiği için tam terisne çok ağır başladık. Zaten hep çalışıyorduk. Acı çekmeden biten idman olmadı. O yüzden dediğim gibi çok sıkı çalışıyoruz" diye konuştu.

"OLİMPİYAT KATEGORİ FARK ETMEKSİZİN HER OYUNCUNUN BÜYÜK BİR HAYALİDİR"

A Milli Takım forması ile ilk maçına dünya şampiyonasında çıktığını hatırlatan Şenyürek şu ifadeleri kullandı "Onun heyecanı benim için hiçbir zaman unutulmaz anı olacak. Onun ardından Avrupa şampiyonası, şimdi olimpiyatlar derken benimiçin çok hızlı gelişiyor her şey. Onun için çok hızlı çalışıyorum ve olimpiyat kategori fark etmeksizin her oyuncunun büyük bir hayalidir. Bana göre orası en üst seviye. Olimpiyatlarda boy geösterebilmek, İnşallah başarı elde edebilmek benim gibi genç bir oyuncu için inanılmaz hatıra olacak. Ben şimdiden çok heyecanlıyım."

"PERFORMANSIMDAN MUTLUYUM"

Bu sezon çıkış yakaladığını ve Botaş Spor'da bir çok Türk oyuncuya göre daha fazla süre aldığını aktaran Şenyürek, "Yabancı sayısının artmasından dolayı şikayette bulunamam. Performansımın arttığını düşünüyorum, yüzde 78-80'lik performansımdan mutluyum. A Milli aday kadrosunda her zaman olduğumu düşünüyorum. Memnunum bir çıkış yakaladığımı düşünüyorum" dedi.

"BÜYÜK TAKIMLARDA YABANCI SEVDALILIĞI VAR"

Türkiye'de uygulanan yabancı kuralının Botaş Spor'a çok vurmadığını söyleyen Tilbe Şenyürek, büyük kulüplerin yabancı sevdalısı olduklarını dile getirdi.

Şenyürek, büyük kulüplerdeki arkadaşlarının kendileri kadar şanslı olmadıklarını ifade ederek, "Büyük takımlar Fenerbahçe, Galatasaray gibi hatta burada yaşça büyük 35-36 yaşında ablalarım var. Onlar bile yeri geliyor bu durumdan şikayet ediyorlar. Büyük takımlar daha çok yabancı sevdalı demeyeym ama artırılmasından yanalar. Ben şu anda olduğum konumdan mutluyum, oynuyorum Türk oyuncu olarak ama diğer takımlarda bu işler çok zor. Dediğim gibi yabancı sevdalılığı var. Hiçbir şekilde azalmasını istemiyorlar. Bu sadece genç yaştaki oyuncular için değil, orta ve büyük yaştaki oyucular için de problem. Çünkü sayı azalmıyor artırmaya çalışıyorlar" dedi.

"MİLLİ TAKIM'IN BİRİNCİ PİVOTU OLMAK İSTİYORUM"

Nevriye Yılmaz'ı örnek aldığını ve bıraktığı zaman birinci pivot olmak istediğini belirten Şenyürek, "Aynı basketbol kalitesini veya aynı oyun tarzını sahaya yansıtmak hiçbir oyuncu için mümkün değil. Ama pozisyonum açısından, yakın zamanda bırakacak yaşı ve sakatlıkları gereği, bıraktığı zaman Milli Takım'ın birinci pivotu olmak istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Potanın Perileri Olimpiyat Elemelerine Sıkı Bir Şekilde Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement